Mazăre anunță DEZASTRUL pentru Constanța

6847
28
Mazăre anunță DEZASTRUL pentru Constanța - fond-1340907248.jpg

Articole de la același autor

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a organizat, ieri, o ședință de Consiliu Local în care le-a adus la cunoștință consilierilor situația grea prin care trece municipiul Constanța din cauza datoriei de 13 milioane de euro pe care o are de plătit firmei Fin.Co.Ge.Ro.
Edilul i-a anunțat pe consilieri că Primăria Constanța a primit o înștiințare cu titlu executoriu pentru o poprire de 13 milioane de euro, bani pe care municipalitatea îi da-torează, prin sentință judecătorească, firmei Fin.Co.Ge.Ro.
Pentru a încerca să soluționeze problema, Mazăre a mai spus că avocații Primăriei Constanța au depus, ieri, la Tribunal două cereri privind această cauză. În prima cerere, Primăria Constan-ța solicită o eșalonare a acestei datorii pe o perioadă de 20 de ani, iar în cea de-a doua se cere suspendarea executării până se judecă prima cerere. 
"Dacă se va pune poprire pe conturile Primăriei Constanța asta înseamnă dezastru pentru constănțeni. Nu o să mai putem face investiții, avem proiecte în derulare care încă nu știm ce se va întâmpla cu ele. Oricum, așteptăm să vedem ce zice Tribunalul și, dacă nu ni se acceptă să plătim datoria asta în 20 de ani, o să facem o consultare publică să vedem cum o să ne descurcăm. O să stabilim atunci dacă o să mărim taxele, dacă o să mai tăiem ceva, de unde se va tăia dar spun că o să fie dezastru pentru constănțeni", a anunțat Radu Mazăre.
Pe de altă parte, zilele trecute, primarul spunea că va chema con-stănțenii, prin intermediul unei scrisori deschise, la un miting, pen-tru a protesta împotriva completului de judecată care a soluționat recursul dintre Primărie și Fin.Co.Ge.Ro prin care instanța a dat câștig de cauză firmei italiene.
Referitor la acest miting, ieri, Mazăre a spus că s-a răzgândit și că nu va mai avea loc.
"Mi-au spus avocații să nu mai chem constănțenii la miting că o să vină cei de la DNA să mă aresteze", a explicat Mazăre.
Menționăm că Primăria Constan-ța este obligată să achite 13 milioane de euro, în urma unui contract semnat de fostul primar Gheorghe Mihăieși. Deși Fin.Co.Ge.Ro a anunțat înainte de anul 2000 că primăria nu va trebui să plătească niciun leu privind lucrările ce le aparțin, Gheorghe Mihăieși a dispus suportarea cheltuielilor de infrastructură. Tot Mihăieși a declarat zilele trecute că, dacă Radu Mazăre nu era mulțumit de acest contract atunci când a preluat funcția de primar putea să rezilieze contractul cu Fin.Co.Ge.Ro, lucru pe care nu l-a făcut.
La rândul lor, reprezentanții firmei Fin.Co.Ge.Ro. spun că, de-a lungul timpului, au oferit municipalității nenumărate șanse de a reglementa această problemă pe cale amiabilă, fiind de fiecare dată amânați sau refuzați de primarul Radu Mazăre, chiar în mod arogant, ultima încercare fiind la începutul lunii februarie 2012.
"În realitate, cetățenii municipiului Constanța trebuie să înțeleagă următoarea realitate: că întregul montaj pus la cale de primarul Radu Mazăre și echipa sa de avocați plătiți din bani publici, unii dintre ei chiar cu 150 euro/oră, are ca singur scop acoperirea culpei grave și exclusive a domniei sale, care a înțeles să se opună timp de mai bine de 12 ani realizării celor două proiecte de investiții câștigate de noi la licitație internațională. Simpla trecere a timpului, imputabilă în exclusivitate administrației Mazăre, a determinat creșterea exponențială a costurilor lucrărilor de infrastructură publică aferente celor două proiecte de investiții, motiv pentru care Radu Mazăre și echipa sa sunt vinovați în exclusivitate de situația creată. Pe de altă parte, se omite un fapt esențial, respectiv suma datorată de Municipiul Constanța este destinată unor lucrări ample de infrastructură publică în beneficiul a mii de cetățeni ai orașului, lucrări care vor aparține întotdeauna municipiului Constanța și care vor putea fi oricând utilizate de cetățenii
săi", se susține într-un comunicat de presă remis de cei de la Fin.Co.Ge.Ro.



Comentează știrea

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
MIRUNA
29 iunie 2012
REPET,DIN NOU SI RIASI PT POSTACII PESEDISTI,NU IL SIMPATIZEZ PE CHIRU,PDL,ETC DAR ORICINE E MAI BUN CA MAZARE-DACA IMBECILII AU ALES INCA 4 ANI PE DROGATUL MAZARE VOM FI DE RASUL CURCILOR

caricatura leguminoaselor care se crede che guevara...o sa va arate cum prostia(votacilro sai lobotomizati) se plateste;;hai ati gresit 1 x ,de 2 ori dar sa fie relaes a 4 oara.!!! god !!!!.f bine, vocea boborului ,.asa vrea, asa va fi ..dar .orasul va fi mai distrsu ca de vandali si tatari la un loc dupa plecarea clanului de lacuste mazaresti.

MIRUNA
29 iunie 2012
corectez..DIN NOU SI IARASI

Dar repetam degeaba ... cretinopatii si cei care se vand pt un pui nu gandesc si nu le pasa de viitorul acestui oras

ek
29 iunie 2012
Sa plateasca Mazare !

Pai e simplu - Mazare sa plateasca din propriul buzunar - el a gresit,el plateste. Cat tupeu,frate!

Daniel
29 iunie 2012
Pentru ek si altii boi.

Contractul in speta a fost incheiat de primarul Mihaesi nu de Mazare bou baltii. Asa ca nu mai latra ca proasta in drum. Citeste in formeaza-te si apoi da-ti cu parerea.

Lasa
29 iunie 2012
Ce a păzit Mazare 12 ani?

Daca se aduna semnături sa-l dea jos vor semna multi

alex.
29 iunie 2012
Asa e...

aroganta si smecheria se platesc mai raducu.Da de ce nu ne chemi la miting?sa-ti fie oare tie frica de ceva?

pufy
29 iunie 2012
dute!

dute cu .cartierul tau de tigani in madagascar si fa case sociale si acolo !

laur
29 iunie 2012
aroganta ?!!!

si in timpul asta senatorul Moga face cadouri puscariasilor pentru care sunt intretinuti tot de noi .Oare de ce?!

ady
29 iunie 2012
hotii

De fapt , Mihaiesi , a semnat o hotie , pentru care a primit spsga (treaba cu utilitatile , neaprobata de CLM) , Mazare si Nicusor au vrut sa obtina si ei partea lor ( parca Nicusor a avut o discutie cu cei de la FIn.Co.GE.RO in Catania ) si au facut , ce au facut . Sa plateasca golanii , nu prostii de constanteni.

nelu
29 iunie 2012
raspuns lui 7

mai tantalaule 7 ce vorbesti tu de case sociale daca stai la vila ai vazut in oras cata lume amarata este si-si traiete ziu de azi pe maine care au ramas fara case ori furati de mafia imobiliara ori de imprumuturile facute de traiasca datorita regimului care- ti tu in brate impreuna cu ziarul cuget liber ce sa faca sarmani oameni sa doarma pe strazi ori le oferi tu vila

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.3108 secunde