Gigi Chiru spune că Mazăre joacă teatru în cazul Fin.Co.Ge.Ro

739
4
Gigi Chiru spune că Mazăre joacă teatru în cazul Fin.Co.Ge.Ro - gigichirupetrecostel7-1340823241.jpg
Președintele PDL Constanța, Christian Gigi Chiru, solicită Curții de Conturi să se sesizeze în cazul Fin.Co.Ge.Ro. Democrat-liberalul susține că acest caz începe să ia amploare, iar unul dintre cei vinovați ar fi primarul Radu Mazăre, care, în opinia lui Chiru, se face că realizează abia acum cât de gravă este situația, după ce ar fi dat prilejul acestei firme să câștige procesele în instanță împotriva primăriei.
"Acum, el transferă rezolvarea acestei probleme pe umerii noștri, deși el este responsabil pentru contravaloarea executării silite în valoare de 13 milioane de euro pentru care noi, constănțenii, trebuie să plătim. De aici reiese că primarul nu a fost interesat să apere cinstit patrimoniul orașului și interesul constănțenilor. Din cauza comportamentului de grandoman și din cauza evitării discuțiilor și demersurilor care ar fi stopat și diminuat penalitățile, precum și sumele datorate, riscăm în final să plătim 30 de milioane de euro acestei firme. De ce să plătim noi, constănțenii, neglijența în serviciu a primarului", spune Christian Gigi Chiru.
El a mai adăugat că îi este greu să creadă că este vorba doar de o aroganță administrativă și că nu sunt alte interese la mijloc, deoarece nu se explică cum primăria a pus la dispoziție gratuit investitorului câteva hectare de teren pe malul mării, iar acum suportă și contravaloarea construcțiilor, proprietăți ale firmei italiene.
"Cu toate că a avut la dispoziție 12 ani pentru a stopa această inginerie imobiliară, Mazăre a făcut în așa fel încât această afacere să intre în categoria tunurilor imobiliare cu care este familiarizat, tunuri imobiliare care ne-au adus nouă, constănțenilor, pagube de sute de milioane de euro din averea orașului. Solicit public Curții de Conturi să constate cine se face vinovat de afacerea Fin.Co.Ge.Ro și de valoarea uriașă a acestui prejudiciu. În același timp, solicit să se procedeze la reținerea sumelor de la cei care se fac vinovați", a mai spus Chiru.
Reamintim că Primăria Constanța este obligată să achite 13 milioane de euro firmei Fin.Co.Ge.Ro, în urma contractului semnat de fostul primar Gheorghe Mihăieși.
"Ne judecăm cu Fin.Co.Ge.Ro. de 12 ani. Procurorul a emis o rezoluție NUP pentru fostul primar, pentru că era prescrisă cauza, dar am atacat în civil desființarea contractului, pentru că a fost făcut cu încălcarea legii. Suntem în proces la Brașov pentru desființarea acelui contract. Și ANAF a făcut plângere penală administratorului și societății. În același timp, Tribunalul Constanța a decis definitiv și irevocabil ca orașul să-i plătească lucrările de infrastructură italianului, adică 13 milioane de euro", a spus Mazăre referitor la acest caz.

Comentează știrea

jaf
28 iunie 2012
antimazare

total nemultumit, dl.MAZARE a mintit cu tupeul caracteristic pina la alegeri .Se face ca nu este vinovat cine la votat sa plateasca.

nenea
28 iunie 2012
Partea!...

Partea lui Mazare cat e?......De primit sau de platit!....

dan
29 iunie 2012
gigacaloria

acum sa va vad dragii mei batranei si care l-ati votat pe mazare nexam! ajutoare la caldura... era de pravazut !

ady
3 iulie 2012
Ha,HA ,HA!

Vedeti-va de treaba ; se pierde procesul (care este un aranjament) si Raducu imparte frateste cu italienii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2047 secunde