Consilierii locali au depus jurământul

Cine va conduce destinele Constanței în următorii patru ani

2337
5
Cine va conduce destinele Constanței în următorii patru ani - consiliu-1340651379.jpg

Articole de la același autor

Pe lângă obținerea unui nou mandat la Primăria Constanța, Radu Mazăre va avea și o majoritate lejeră în Consiliul Local Municipal. Conform votului exprimat de constănțeni și calculelor efectuate de partidele politice, noul Consiliu Local Municipal Constanța este alcătuit din 18 consilieri de la USL, patru de la Alianța pentru Constanța (ApC), trei de la Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) și doi de la UNPR.
În acest context, ieri, a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Local Municipal Con-stanța, în prezența prefectului județului Constanța, Bogdan Huțucă, și a primarului Radu Mazăre. Fiind decan de vârstă, consilierul local USL Valentin Ciorbea a preluat conducerea ședinței. Alături de el, au fost chemați cei mai tineri aleși locali, de asemenea consilieri USL, mai exact, Radu Bogdan Matei și Costin Ioan Răsăuțeanu.
Totodată, la începutul ședinței, au fost desemnați liderii de grup ai formațiunilor din Consiliul Local Constanța. Astfel, pentru USL a fost ales Decebal Făgădău, Florin Gheorghe (ApC), Gabriel Candidatu (PP-DD) și Harry Michelle Boiagian (UNPR).
În cele din urmă, din cei 27 de consilieri, comisia a validat numai 25. Mai exact, cei doi consilieri din partea UNPR nu au fost validați, deoarece dosarele lor erau incomplete. În acest sens, comisia de validare a solicitat formațiunii politice din care fac parte să depună la dosar toate documentele necesare, cei doi, Harry Michelle Boiagian și Vasile Roșu, urmând să fie validați într-o viitoare ședință.

Au jurat credință constănțenilor care i-au ales
După validare, cei 25 de consilieri locali validați de comisie au depus jurământul de credință. În funcție de apartenența religioasă, ei au jurat fie cu mâna pe Biblie, fie pe Coran.
Astfel, potrivit listei depuse de USL din Consiliul Local Municipal fac parte 15 social democrați și trei liberali. Mai exact, ieri, au depus jurământul Gabriel Stan, Decebal Făgădău, Gabriel Valentin Pâr-vulescu, Carmen Onciu, Ana Marcu (PNL), Felix Stroe, George Daniel Papari, George Gabriel Vișan, Răducu Popescu, Ion Virgil Lixandru (PNL), Costin Ioan Răsăuțeanu, Denis Ali, Mircea Dobre, Temur Ibraim, Radu Bogdan Matei (PNL), Daniel Georgescu, Marioara Cojoc și Valentin Ciorbea.
Și Alianța pentru Constanța a obținut vot de încredere de la locuitorii municipiului, astfel că, în urma numărării voturilor, au obținut patru mandate de consilieri locali. Conform documentelor depuse, ieri, au fost validați ca și consilieri locali, Tudorel Chesoi (PNȚCD), Florin Gheorghe (PDL), Iustin Fabian Roman (PDL) și Sorina Tușa (PDL).
Înființat cu acte în regulă în urmă cu doar câteva luni, Partidul Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) s-a dovedit un competitor serios pe eșichierul politic. Astfel, la Constanța, PP-DD a obținut trei mandate de consilieri locali. Acestea vor fi reprezentate de Valentin Mihai Șurghie, Gabriel Candidatu și Perodin Dede.
Potrivit listei UNPR, cele două mandate obținute ar trebui să revină lui Claudiu Iorga Palaz și lui Harry Michelle Boiagian, însă Palaz a anunțat deja că renunță la mandat. Cu toate acestea, partidul nu a depus la dosarul de constituire a noului Consiliu Local o astfel de cerere, motiv pentru care a și fost amânată validarea consilierilor Harry Michelle Boiagian și Vasile Roșu care vor reprezenta UNPR în Consiliul Local Municipal Con-stanța.
În altă ordine de idei, pe parcursul întâlnirii de ieri, au mai fost constituite și cinci comisii în cadrul cărora consilierii locali își vor desfășura activitatea timp de patru ani.



Comentează știrea

toader
26 iunie 2012
primaria

Este interesant sa aflam pe cine va mai da vina de aceasta data. Pina acum au fost cei de la "pdl", acum ce motiva va mai invoca?Este ora adevarului si pentru indolentii orasului.Eu stiu ce va urma ;NIMIC BUN uitati-va la circul parlamentarilor usl de pina acum . Se grabesc cu totii sa distruga tot ce a ajutat tara sa nu cada in groapa negra a Greciei.

anti gunoaie si mizerie din centrul orasului,peninsula si cam in toate cartierele orasului
26 iunie 2012
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a parazitismului angajatilor primariei si neimplicarea generala a institutiilor subordonate primariei

1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelorscandalurilor nocturne,3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri..sunt doar cateva din nemerniciile aruncate asupra bietilor constanteni de cand a venit ciiuma mazareasca...iata si problema carutelor care merg de-a valma cu gunoaie si peturi -asta cand nu fura -merg rromii sau aia de la tzara nestingheriti de nimeni prin oras,desi e interzis de lege,problema e tot in raspunderea primariei si a politiei locale care e in subordinea lui mazare acum ...ce draku faceti, putorilor?

Marius
26 iunie 2012
Ali Baba si cei 40 de hoti

Eforie este condusa de mafioti, iar Brailoiu este seful lor. Cea mai stralucitoare realizare a lui Brailoiu a fost distrugerea sistematica, an de an, a turismului din Eforie. Cea mai ridicola, nerusinata si nebuna actiune a lui Brailoiu in acest sens a fost taxa de parcare. Oriunde parcheaza un turist in Eforie, chiar si in locuri total neamenajate, e fortat de mafia lui Brailoiu sa plateasca taxa de parcare. Nicaieri in Romania nu se practica aceasta taxa criminala. Am vazut nenumarati turisti cum au plecat scirbiti cind hienele lui Brailoiu le-au cerut taxa de parcare. Taxa asta nu numai ca e foarte mare dar, in primul rind e extrem de OFENSATOARE PTR. CA E TILHARIE PE FATA.Aceasta taxa meschina reprezinta principala cauza a dezastrului pe care-l inregistreaza turismul si comertul in Eforie in ultimii ani. Mafiotii, in general, pot fi impartiti in doua categorii distincte: destepti si idioooti. Brailoiu nu face parte din prima categorie.

Miruna
26 iunie 2012
Pe lângă obținerea unui nou mandat la Primăria Constanța, Radu Mazăre va avea și o majoritate lejeră în Consiliul Local Municipal. Conform votului exprimat de constănțeni și calculelor efectuate de partidele politice, noul Consiliu Local Municipal Constan

Nu imi vine sa cred ca dupa atatia ani ..sunt inca imbecili sau fraieri naivi care il cred pe mazare acest''om'' e deja ajuns la stadiu de vierme subuman(ca si ceea ce poarta in pantalaloni);nu ca m-ar interesa penisul lui mazare dar cred ca e frustrat din acest punct de vedere sau e impotent altfel nu se explica derapajele lui verbale execrabile.si perverse (daca va amintiti cum se adreseaza femeilor dar si copiilor ) cat si discursurile lui cinic grobiene de genul sa vedem de unde taiem din buget sau vom omori sau vom lasa toti cainii pe strazi ca si cum alte solutii nu ar fi,ca si cum el hotaraste totul in acest oras !!!!!!!!!!!!

Miruna
26 iunie 2012
orasul e oricum pe vecie al stapanului mazare ''multumita'' votacilor sai turbati,pensionarii si pomanagiii

PE LANGA MARLANIILE LUI OBISNUITE SI ''NORMALE'',SA PRIVIM LA ''REALIZARILI''LUI!In acest oras nu doar daramaturi ,ruine, locuri neadministrate si haos sunt pe acolo sunt si foarte multi patrupezi coltzosi:)) cum am spus in multe alte zile,peste tot,inclusiv in CENTRU,acele animale latratoare cu care Mazare vrea sa umple orasul considerandu-ne pe noi,constantenii, o menajerie uriasa , probabil ,pe care vrea sa o transforme in gradina zoologica ,mai bine zis cainarie:))de ce? simplu, oricum mazare ne considera o turma de prosti buna de manevrat doar la alegeri -a se vedea imbecilii care il voteaza ca oile pt un pachet de ulei ,orez si pui de gaina..una peste alta, suntem o gramada de animale in acest oras ,unii pe 2 picioare ,altii pe 4 ,in curand vom avea si pe 6 picioare ca nu va mai avea chipurile bani nici de dezinsectie, nu are bani nici de ecarisaj ,nici de padoc-desi exista FONDURI EUROPENE PT ASA CEVA !, nici de curatenie nici de spatii verzi de absolut nimic dar el o duce bine mersi prin locatii exotice..bravos popor constantean ,ne meritam soarta..pardon turma de oi constantene care trebuie pazite ,nu e asa ???... de caini ,foarte multi caini:))

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6591 secunde