Traian Băsescu:

"E prima dată în opt ani când sunt împiedicat să-mi exercit atribuțiunile constituționale"

384

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a declarat ieri că este prima dată când este împiedicat să-și exercite atribu-țiile constituționale. Băsescu a menționat că este pentru prima dată în perioada post-decembristă când un prim-ministru își asumă prerogativele șefului statului, adăugând că România este legitim prezentă la Con-siliul European, dar nelegitim reprezentată. 
"Vă mărturisesc că nu este cea mai veselă zi din mandatele mele de președinte al României, pentru că este prima dată în opt ani de exercitare a funcției când sunt împiedicat să-mi exercit atribuțiunile constituționale.(…) Aș remarca faptul că este pentru pri-ma dată în perioada post-decembristă, în 22 de ani, când un prim-ministru își asumă prerogativele președintelui, fără să aibă un mandat de la acesta. Aș spune, puțin mai mult, o asumare nelegitimă de mandat de reprezentare a statului. (...) România este legitim prezentă la Consiliul European, dar este nelegitim reprezen-tată în acest Consiliu European", a susținut Traian Băsescu, într-o declarație la Palatul Cotroceni. 

"Am vrut să protejez imaginea României construită în opt ani"
Președintele Traian Băsescu a declarat că a decis să nu meargă la Consiliul European de la Bruxelles pentru că ar fi fost o situație stânjenitoare, inclusiv pentru partenerii noștri europeni. El a subliniat că nu ar fi vrut să se ajungă la o "stân-jenitoare dispută" între președinte și premier la Bruxelles, adăugând că ziariștii dornici să speculeze orice "fisură" sunt peste tot. "Am vrut să protejez ceea ce am construit opt ani - o bună imagine a României", a adăugat Băsescu. 
Președintele a declarat că l-a sunat premierul Victor Ponta, în jurul orei 12,00, pentru a-i cere să-i aprobe un mandat la Consiliul European. 
"Nu a venit să discutăm un mandat. M-a anunțat doar că se duce. Astăzi în jurul orei 12,00, ora României, mi-a dat un telefon să-i aprob un mandat", a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5005 secunde