Traian Băsescu a promulgat Legea care modifică Statutul polițistului

289
Traian Băsescu a promulgat Legea care modifică Statutul polițistului - lege-1340968074.jpg
Președintele Traian Băsescu a promulgat, astăzi, Legea privind aprobarea ordonanței de urgență a Guvernului referitoare la modificarea Legii Statutului polițistului.

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat decretul "pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 107/2011 pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului".

Pe 29 mai, plenul Senatului a aprobat proiectul de lege care modifică Statutul polițistului, în sensul că este stabilită vârsta de 60 de ani ca limită până la care polițiștii pot fi menținuți în serviciu.

Și în cazul chestorilor de poliție se aplică această limită de vârstă, însă, la cerere, aceștia pot fi menținuți în serviciu până la vârsta de 62 de ani, dacă starea de sănătate le permite rezolvarea în foarte bune condiții a atribuțiilor ce le revin. Această prelungire a perioadei de menținere în serviciu trebuie să primească, anual, aprobarea ministrului Administrației și Internelor.

Senatorii au aprobat acest proiect de lege, inițiat de Guvern, cu 67 de voturi pentru și o abținere. Senatul a fost Cameră decizională în acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1981 secunde