BACALAUREAT 2012 / 120 de elevi au fost eliminați la proba de astăzi

384
BACALAUREAT 2012 / 120 de elevi au fost eliminați la proba de astăzi - bac-1341245280.jpg
Tentativele de fraudă la proba de luni a bacalaureatului (proba scrisă la limba și literatura română) au dus la eliminarea din examen a 120 de elevi prinși utilizând telefoane mobile sau alte materiale ajutătoare nepermise, anunță Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS).

Cei mai multe cazuri de elevi eliminați s-au înregistrat în București (18) și în județele Dolj (13) și Caraș-Severin (9), precizează sursa citată.

Potrivit metodologiei de organizare și desfășurare a EXAMENULUI, cei eliminați au pierdut dreptul de a susține bacalaureatul în următoarele două sesiuni.

Tot luni, nouă centre de examen au solicitat varianta de rezervă a subiectelor, ca urmare a unor situații specifice (întârzieri ale elevilor din motive obiective), mai spun reprezentanții ministerului.

La proba scrisă de limba și literatura română s-au prezentat 158.155 candidați din totalul de peste 172.000 de potențiali participanți.

Marți, 3 iulie, elevii care provin de la școlile cu predare în limbile minorităților naționale vor susține proba scrisă de limbă maternă.

Miercuri, 4 iulie, este programată proba obligatorie a profilului, iar ultima probă a examenului, cea scrisă la alegere a profilului și specializării, va avea loc la vineri, 6 iulie

În 8 iulie vor fi afișate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 și 12.00, vor fi depuse contestațiile.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluționarea contestațiilor, iar la 13 iulie vor fi afișate rezultatele finale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2879 secunde