Liviu Manolache, organizatorul Festivalului "Mamaia Copiilor"

"Nu cred că Primăria n-are 4.000 lei să ofere un trofeu"

848
2

Articole de la același autor

Timp de trei zile, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța a găzduit selecția finală a celei de-a XI-a ediții a Festivalului Național de Interpretare și Creație "Mamaia Copiilor", ce se va desfășura în perioada 7-10 iulie.

Ieri dimineață, pe holurile Casei de Cultură, am fost martorii vocalizelor, emoțiilor părinților, chiar am văzut copii epuizați de efort, aproape ca în seara marii competiții. Am aflat de la organizatorul Liviu Manolache că s-au calificat 11 copii la grupa I, 11 la grupa a II-a, 12 la grupa a III-a și opt grupuri mici.
"Toți sunt foarte buni dacă au ajuns până aici, dar, din păcate, nu pot merge mai mulți. Oricum, în regulamentul nostru scrie că trebuie să se califice opt, maximum 10 copii, iar noi am ales și 12, motiv pentru care ne vom afla într-o negociere foarte strânsă cu Televiziunea Română, unde timpii de emisie sunt foarte limitați și foarte stricți", a explicat Manolache.
Același interlocutor ne-a declarat că anul trecut a fost mai ușor decât se prefigurează anul acesta, pentru că era mânat de spiritul a ceea ce lăsase tatăl său, Aurel Manolache, căruia i se alătura persona-litatea lui Adrian Păunescu, președintele juriului: "Nu știm la această oră cine va fi președintele juriului, dar cu certitudine va fi o personalitatedin domeniul artei spec-tacolului".

Nu amestecați cultura cu politica!
La ediția de anul acesta a festivalului, se vor decerna trei trofee: la creație și pentru cel mai bun interpret - Trofeul "Aurel Manolache", iar cel mai bun grup va fi răsplă-tit, în premieră, cu Trofeul Tomis. Prefectura Constanța va oferi unul dintre aceste trofee.
"Așteptăm, zilele acestea, răspunsul Consiliului Județean Constanța, care sperăm să fie afirmativ, după câțiva ani de absență. De circa patru-cinci ani, nimeni din Constanța, mă refer la autorități, nu a participat la acest festival. Sper ca, la această a XI-a ediție, autoritățile să fie alături de noi, cu toate că am un răspuns negativ de la doamna Marcela Frigioiu (n.r. - șefa direcției financiare din cadrul CJC), prin care ni s-a adus la cunoștință că nu au 4.000 lei pentru a oferi un trofeu. Poate domnul primar aude sau îi aduce cineva la cunoștință! Eu nu cred că Primăria Constanța nu are 4.000 lei ca să ofere premiu unui copil sau unui compozitor. Tare mult mi-aș dori ca autoritățile locale să nu mai amestece politica cu actul cultural și să fie alături de noi. Îi rog să nu se îndepărteze! Noi nu vrem bani, nu vrem să ne îmbogățim, ci doar îmi doresc să vină pe scenă și să ofere trofee copiilor, pentru a fi stimulați", a declarat Liviu Manolache.
v v v
Totodată, organizatorul ne-a mărturisit că așteaptă ca Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean, să se apropie de acest festival, care nu face decât bine Constanței, pentru că el constituie un eveniment cultural frumos, în care este lăudat acest oraș și care suscită interesul întregii țări.
"Și nu vă ascund că participanții mă întreabă dacă și Consiliul Județean ne sprijină", a conchis Liviu Manolache.

Comentează știrea

Constantean
9 mai 2011
Cultura?Ce-i aia pt Pastaie si Porcusor???

Stimate Domnule Manolache,aveti cam mari pretentii de la acesti imbecili neaveniti care ne conduc urbea.Pentru ei,cultura inseamna sa fii beat mort la semafor si sa dansezi din buric pe maneaua care urla la maximum.

stere
9 mai 2011
constanteni

constantenii merita sa aiba acest primar. ei l au ales, sa se spele pe cap cu el si sa nu mai pretinda cultura. atat i a duus mintea la vot, atat au. punct. va meritati soarta, plingeti pana nu mai puteti, fraierilor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3064 secunde