Inspectorul școlar general Petrică Miu, contrazis de adjunctul Anca Dragomir

"Nu se poate da niciun post de paznic în școli!"

5399

Articole de la același autor

În plin an școlar, se prefigurează o criză fără precedent de posturi în unitățile de învățământ din județul Constanța. Mai mult decât atât, posturile de paznici promise școlilor de către șeful ISJ Constanța, prof. Petrică Miu, în urmă cu doar câteva zile, se pare că nici nu există. Problema pazei elevilor rămâne în continuare nerezolvată atâta vreme cât Ministerul Educației taie fără milă numărul angajaților. 


Inspectorul școlar general Petrică Miu anunța, după scandalul pazei plătită de părinți la Liceul Teoretic "Traian" din Constanța, că Inspectoratul Școlar Județean Constanța va aloca posturi de paznici școlilor care vor veni să ceară, chiar din prima ședință de Consiliu de Administrație. Afirmația sa este însă contrazisă de inspectorul școlar general adjunct prof. Anca Dragomir, care susține că ISJ nu numai că nu are de unde să dea posturi de paznici școlilor, ci chiar că vor trebui să mai taie aproximativ 150 de posturi, cele mai multe de la personalul nedidactic. 


"Noi am avut anul trecut 9.100 de posturi. Acum, avem cu 150 mai puțin. În urmă cu aproximativ o lună, Ministerul Educației Naționale ne-a cerut, după ce s-a încheiat perioada de ocupare a posturilor, o machetă despre cum au fost ocupate posturile, pentru că e posibil să mai fi scăzut numărul de elevi, să se mai fi micșorat numărul de clase și automat se mai micșorează și numărul de norme la cadre didactice. Din păcate, nu s-a dat această machetă. Noi nu am avut inspector de management de resurse umane din luna octombrie, în consecință, macheta respectivă nu a fost trimisă. Ministerul Educației Naționale a intrat în baza de date, a comparat numărul de elevi, de clase, statele de plată, a făcut un algoritm și ne-a scăzut 150 de posturi", a declarat, pentru "Cuget Liber", inspectorul școlar general adjunct prof. Anca Dragomir. 


Cu 150 de posturi mai puține decât anul trecut 
Așa se face că, pentru a nu depăși numărul de posturi impus de minister, conducerea ISJ Constanța va trebui să blocheze toate posturile vacante, eliberate prin pensionare sau prin demisie și să taie de pe unde se poate. 


"Avem în momentul acesta posturi care s-au vacantat prin pensioare, prin demisie, mai ales la personalul nedidactic, și care urma să fie ocupate, dar, dacă ministerul le-a tăiat, nu le vom mai putea ocupa. Și atunci vom interzice școlii să mai facă o angajare pe post dacă i-a plecat angajatul, pentru că noi trebuie să facem reduceri. Vom mai comasa clase, pesemne, la posturile didactice, unde se poate, pe la țară. Trebuie să avem o întâlnire cu directorii și să vedem ce măsuri putem să luăm. Dacă apar depășiri ale numărului de posturi, Ministerul Educației nu te lasă să avizezi statul de plată și nu poți face plata salariilor", subliniază adjunctul ISJ Constanța. 


"Nu avem bucătari, nu avem fochiști!" 
Cum calculele nu ies nici cu angajații prezenți, cu atât mai puțin cu cei viitori, prof. Anca Dragomir susține că este imposibil ca ISJ să aloce posturi de paznici. 


"Noi nu avem bucătari la grădiniță, nu avem fochiști, pentru că sunt școli cu centrale termice unde este obligatorie prezența unui fochist, și nu putem să alocăm. Facem tot felul de artificii, împărțim jumătăți de posturi. În această situație, cum putem noi să dăm posturi de paznici? Legea spune că cel care este directorul unității trebuie să asigure și paza acestuia. Dar, pentru că nu este un privat, el trebuie să angajeze în limita posturilor pe care le are la dispoziție. Unde face solicitare? La ISJ! Da, dar la ISJ nu mai avem de unde să aprobăm posturi! Nu se poate da niciun post de paznic", adaugă inspectorul școlar general adjunct Anca Dragomir. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5286 secunde