Nu toți elevii au intrat în vacanță

598
Nu toți elevii au intrat în vacanță - 74be1eedf38d4907bdd5c90cd6c2a0d7.jpg
Vineri, 27 ianuarie, s-a încheiat semestrul întâi și marea majoritate a elevilor a intrat în vacanță o săptămână, urmând să revină la cursuri luni, 7 februarie. Potrivit structurii anului școlar 2010-2011, elevii au vacanța intersemestrială în perioada 29 ianuarie -
6 februarie 2011.

Dincolo de temele pentru vacanță pe care le primesc elevii îndeobște de la învățătoarele sau profesoarele care doresc cu tot dinadinsul să-i țină în "priză directă" pe "copilași", mai există o categorie de elevi pentru care vacanța nu înseamnă relaxare.
Vorbim despre olimpicii pe care îi așteaptă confruntarea cu colegii lor calificați la fazele naționale la chimie, limba engleză și la limbile romanice - spaniolă și italiană.
Faza națională a Olimpiadei de limbă și literatură engleză se desfășoară în perioada 1-5 februarie la Iași, unde ne vor reprezenta șapte elevi constănțeni. Tot șapte elevi vor merge și la faza națională a olimpiadei de limbă spaniolă, împreună cu alți șase constănțeni finaliști la faza județeană a olimpiadei de italiană. Faza națională la olimpiada de limbi romanice este progra-mată să se desfășoare la Craiova, tot în perioada 1-5 februarie.
Duminică, 30 ianuarie, este programată deschiderea oficială a Olimpiadei naționale de chimie, ce va avea loc la Opera Română din Timișoara și la care vor participa 15 elevi constănțeni, împreună cu prof. Milica Alexandru și prof. Aurelia Cezar, membri în comisia centrală a olimpiadei.
Luni, 31 ianuarie, la Colegiul Național Bănățean, va avea loc proba teoretică. Probele practice se vor desfășura în data de 1 februarie, la Liceul Moisil, la Colegiul Bănățean și la Liceul Azur. Miercuri, 2 februarie, se vor primi contestațiile, o zi mai târziu având loc proba de baraj, care va face selecția pentru lotul lărgit al echipei naționale de chimie.
Tot luni, 31 ianuarie, la Arad, vor lua startul probele programate la Olimpiada Națională de fizică, unde Constanța este reprezentată de un lot format din 18 elevi, condus de prof. Sanda Oprea, catedra de fizică a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân".
Tuturor le urăm mult succes și să se întoarcă, și în acest an, cu cât mai multe premii înapoi acasă!

Din nou despre vacanțe
Cursurile din semestrul al doilea vor începe pe 7 februarie 2011 și vor fi întrerupte pe 15 aprilie pentru vacanța de primăvară. Astfel, din 16 până în 25 aprilie 2011 elevii vor fi în vacanța de primăvară, cursurile semestrului al doilea urmând să fie reluate în 26 aprilie. Semestrul al doilea se va încheia în 17 iunie.
Elevii vor fi în vacanța de vară din 18 iunie până în 11 septembrie, cu o săptămână mai puțin decât în anul școlar 2009-2010.
Tezele din semestrul I au fost susținute până în 17 decembrie 2010, iar cele de pe semestrul al doilea vor fi programate până la data de 20 mai 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Portal pentru studenții constănțeni
Pagina a fost generata in 2.4158 secunde