Gabriela Bucovală avertizează directorii:

"Nu vreau să mai existe posturi ascunse, păstrate prin... șifonier sau sertar!"

7740
29

Articole de la același autor

Prima ședință a directorilor de unități de învățământ constănțene de după concursul pentru ocuparea acestor funcții s-a desfășurat vineri, 10 martie, în cea mai desăvârșită… ordine și disciplină, mai liniște decât păstrează elevii în clase.


Toți cei prezenți în sala mare a Palatului Copiilor și-au luat riguros notițe atât pentru proximele simulări ale examenelor naționale, dar și în ceea ce privește mobilitățile ce privesc profesorii titulari.


După ce în prima parte inspectorul școlar general prof. Gabriela Bucovală și-a făcut public raportul de activitate pe primul semestru, a urmat maiorul Călin Alexandru, de la ISU, care a ținut să precizeze că din totalul de 55 de grădinițe, 51 de școli gimnaziale și 21 de licee din municipiul Constanța, doar 10 au depus solicitări pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. "Dacă mă veți întreba de ce după atâția ani ne-am trezit să fim riguroși, sincer nici eu nu știu să vă răspund, din moment ce obligativitatea există încă din anul 1998", a mărturisit maiorul. Adăugând că e conștient de faptul că directorii prezenți au destule alte obligații, iar obținerea acestei autorizații este un demers foarte laborios.


"Elevii să trateze cu mai multă seriozitate aceste simulări!"
Și pentru că de luni, 13 martie, vor debuta simulările examenelor naționale, prof. Bucovală a făcut publice comisiile județene care vor răspunde, peste câteva luni, de organizarea Evaluării Naționale, respectiv a Bacalaureatului.


"Cu excepția câtorva schimbări de nume în componența acestor comisii, nimic, dar absolut nimic nu se schimbă. Cât despre simulări, este un bun prilej de a ne obișnui cu rigorile din vară. Spre deosebire de anul trecut, de data aceasta nu se mai prevede corectarea lucrărilor de către profesorul de la clasă. Ceea ce înseamnă că nu mai este nevoie ca elevul să scrie de la ce clasă este. Totuși, aveți grijă să nu amestecați lucrările celor de a XI-a cu cele de la a XII-a. Să meargă monitorizarea audio-video, ca să nu se creadă că la simulare merge și fără. Plus că vedem și noi dacă ne merg siste-mele. Dacă nu aveți destule camere video vă vindem un pont pe care l-am aflat și noi de la specialiști. Cele mai bune camere audio-video sunt cele de mașină. Care au și indepen-dență, nefiind nevoie de calculatoare. 


Vom veni în monitorizare, și luni, și joi, și vineri, pentru a vă oferi suportul spre a îndrepta ce mai este de îndreptat pentru examenele din vară, iar eu mai am obiceiul să văd și cum bat camerele", a atenționat "generalul".


Cât despre seriozitatea - sau neseriozitatea care se reflectă în notele slabe pe care le înregistrează în ultimii ani - cu care elevii privesc aceste simulări, același inspector general le-a precizat directorilor prezenți că va fi simulat inclusiv datul afară dacă vor încerca să copieze.


"Vă rog să le puneți în vedere să trateze cu mai multă seriozitate aceste examene, pentru că se aud lucruri multe și unele chiar sunt reale. Spre exemplu, afirmă că nu au chef să scrie acum, că vor scrie în vară. Totuși, mi se pare o lipsă de responsabilitate, dacă nu chiar o atitudine puerilă. Mai bine să vadă de ce sunt în stare, să vadă care este realitatea. Este un efort pentru toată lumea din școală și e păcat să nu profite. Mai au timp să remedieze în cele câteva luni cât mai au până la vară", a conchis prof. Bucovală. 


"Nu promit nimic la audiențele pe care le țin!"
Și pentru că tot luni, 13 martie, încep și mobilitățile cadrelor didactice titulare, al căror calendar a fost prezentat de prof. Alina Diana Codreanu, inspector școlar general adjunct, la final, ca o concluzie, același inspector general Bucovală i-a avertizat pe cei prezenți în sală să dea dovadă de transparență totală. 


"Nu accept nimic! Nu mai accept să existe posturi ascunse, păstrate în șifonier, sertar, că va veni și vremea lui 253. Vorbim de titulari care au dreptul lor să se miște, să se transfere. Nimeni nu vă transmite mesaje care încalcă legea, nici în numele meu, nici în numele ISJ. Dacă vă confruntați cu astfel de situații vă rog să mă sunați. Dacă am ceva de spus voi spune eu, pentru că îmi asum ce afirm. În audiențele pe care le țin nu promit și nu spun nimic prin care să încalc legea", a fost mesajul dur al șefului ISJ.


v v


La final, când s-a "lansat" sesiunea de întrebări, s-a așternut o liniște nefirească… semn că învățământul constănțean merge ca uns. Ne bucurăm…


Comentează știrea

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Pop
10 martie 2017
Uimire

Niste cretine! Ce mesaje transmit? Ameninta si atat? Dar ce fac in sprijinul educatiei? Aaa, desfiinteaza scoli, le imparte fratele Bueno cu fanaronul primar.

Ion
10 martie 2017
Erata

Simonica, macar pana la 100 sa stim sa numaram. E a doua sedinta.

Sertar Șifonier
11 martie 2017
Posturi

Eu as da o lege ca toate posturile sa fie scoase la vedere, chiar si o ora ds fie scoasa. Sunt oameni care pentru o ora depun dosar an de sn si se duc in a treia scoala.Daca nu sunt scoase de ditector, l-as penaliza. Da auzim fe bine.

Om de bine
11 martie 2017
ISJ

Ce mizerii de oameni! Aparenta corectitudine a dvs, dna general, o stie tot invatamantul constantean! Comportamentul abuziv, tonul si superioritatea afisata, denota lipsa de caracter!Cadrele didactice stiu exact cu cine au de-a face!

Jevi
11 martie 2017
BUCOVALA A INVATAT DE LA MINE

ESTE ADEVARAT CA AI VORBIT PENTRU POSTURI LA MIRCEA, MADGIARU, SC12, EMINESCU, T.A. NAVODARI, SC30, SC29, SC39, BALCESCU-MEDGIDIA, SI IN MANGALIA ? ACESTE COMBINATII ALE CUI SUNT? MINTITI CUM RESPIRATI. TABELELE CU POSTURILE ASCUNSE UNDE SUNT? PE CE FILIERA SE FACE DISTRIBUTIA? LA O FRIPTURA SAU LA PNL? NU-TI MAI AJUNGE CAT AI INCASAT.

gelu
11 martie 2017
coruptia.ro

dezinteres total cu privire la posturile didactice, uneori suplinitorii sunt mai buni decat cei cu facultate!

ALFONSO
11 martie 2017
Cele mai urate femei!

Asa urate nuam maivazuti n viata mea. din ce-am citit sunt si proaste. Trio de uratenie si prostie. Am inteles ca Bucovala are un baiat care este la piterie si ca de fapt el este combinatoru. Daca a facut aranjamente sa se faca puscarie. JOS CORUPTIA!

Alex
11 martie 2017
aia din mijloc

Aia din mijloc e ma-sa lu ala de la piterie. Ce privire are vericule. Ma asta e profa? NU pare prea inteligenta. Trei babornize comuniste si terfelite.

Bog
11 martie 2017
e profa la Roseti

E profa la roseti. Varza cu ciulama.

director
11 martie 2017
scarba

linisteanefireasca inseamna, scarba si dispret pentru bucovala si sustinatorii ei. ne bucuram...

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4243 secunde