Provocare pentru profesorii constănțeni. Șefa ISJ, Gabriela Bucovală, își caută adjunct

756
Provocare pentru profesorii constănțeni. Șefa ISJ, Gabriela Bucovală, își caută adjunct - fondprovocare1-1488388407.jpg

Articole de la același autor

Sunt doi ani de când fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declanșat procedura de concurs pentru ocuparea funcției de inspector școlar general, în februarie 2015, urmat de concursul pentru cele trei posturi, inițiale, de inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Constanța.


Ieri, Ministerul Educației a anunțat organizarea unui nou concurs pentru funcția de inspector general adjunct, la ora actuală la ISJ Constanța existând un singur post rămas neocupat… cu concurs.


Reamintim că până anul trecut, în organigrama ISJ existau trei posturi de inspectori adjuncți, ultima "garnitură" fiind formată din prof. Alina Codreanu (numită cu concurs) și prof. Andreea Artagea și prof. Iris Sarchizian (detașate în interesul învățământului). Între timp, mandatul ultimelor două detașate a încetat și o dată cu plecarea lor a dispărut și unul din cele trei posturi.


Începând cu jumătatea lunii februarie, a fost numită cu detașare prof. Adriana Gheorghe, titular al catedrei de educație fizică a Liceului Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă, care face echipă cu prof. Alina Codreanu, ambele în calitate de adjuncți.


A patra rundă de concurs
Începând de mâine, la sediul din str. Mihai Eminescu al ISJ Constanța, biroul resurse umane, se primesc dosarele de înscriere pentru o nouă rundă de concurs - cea de-a patra - pentru ocuparea funcției vacante de inspector școlar general adjunct.


Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul general adjunct se numără gradul I sau titlu științific de doctor, o vechime de cel puțin opt ani în învățământ, dar și o recomandare sau caracterizare vizând calitățile profesionale, manageriale și morale din partea consiliului profesoral al unității de învățământ sau din partea consiliului de administrație al inspectoratului școlar ori recomandarea senatului universității sau a organului de conducere al instituției în care candidatul își desfășoară activitatea la data înscrierii la concurs.


Candidații depun dosar de înscriere constituit în perioada 3-20 martie, de luni până vineri, între orele 12-14.


Probele de concurs se vor desfășura în perioada 3-11 aprilie, la sediul Ministerului Educației Naționale.


Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelele de curriculum vitae, declarația pe propria răspundere, fișele de evaluare a probelor, fișa cadru a postului de inspector școlar general adjunct, precum și lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afișează atât la sediul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, cât și la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța. 


Informații suplimentare se pot obține la telefon 0241.614.069, în perioada 3-20 martie, de luni până vineri, între orele 12-14.


Întrebată dacă intenționează să candideze la acest concurs, prof. Gheorghe a declarat: "În funcție de anunțul oficial al ministerului și precizările metodologice voi decide dacă particip sau nu la concurs".


Vă vom ține la curent cu posibilele candidaturi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4831 secunde