O altfel de provocare în "Școala Altfel"

212
1

Articole recomandate

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, alături de partenerii săi, Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României și Reprezentanța Comisiei Europene în România, lansează a treia ediție a proiectului "Călătoria mea multiculturală", pentru a marca Ziua Internațională a Limbii Materne.

Proiectul își propune două secțiuni: un concurs dedicat elevilor și un seminar intercultural pentru cadrele didactice. Concursul dedicat elevilor este cuprins în Calendarul concursurilor școlare al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Echipe multietnice (reprezentanți ai minorităților și majorității), formate din minimum 10 elevi, vor fi implicate în desfășurarea unor activități nonformale/practice, mese rotunde, dezbateri, ateliere practice în care își vor face cunoscute meseriile tradiționale, ale minorității/minorităților din care provin și vor transmite un mesaj factorilor responsabili pentru păstrarea patrimoniului cultural al fiecărei minorități. Activitățile se vor desfășura în limba română și se vor finaliza la fiecare nivel primar/gimnazial/liceal, cu o poveste/scenetă/ interviu sau film despre o meserie tradițională.

Etapa județeană a concursului se va desfășura în cadrul programului "Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!", iar etapa națională va avea loc la Bistrița Năsăud, în perioada 26-29 mai.

Cadrele didactice coordonatoare, prezente la etapa națională, vor participa la un seminar cu tema "Interculturalitea - noi perspective în învățământul românesc".

Comentează știrea

Ne bucuram!
23 februarie 2016
Fara Stan!

Nu, nu ne provocati, chiar ne bucuram peste masura de mult! Cum sa fie o provocare traiul in 28 fara jegul de Stan! Pentru noi, o mare bucurie! Aaaaaa, da, ar fi o mare provocare pentru lingaii lui Stan, sa existe alaturi de noi, in cancelarie, fara aripa protectoare a lu tanti Stan! Nu-i nimic! Transmiteti-le sa incerce sa ne faca fata, asa cum si noi, de-alungul domniei lui Stan, ne-am tot ferit de rautatea lor nativa,nascuta din frustrari imense personale si neimpliniri profesionale! Ii intelegem, dar nu-i inghitim vreodata! Atata tot! Succes, papuselelor, ca aveti nevoie mare! Va pupici, frumi ce sunteti! Abia va asteptam, dragalasilor! Si lu nea Nicu vrem sa ii facem o plecare pe cinste: odioasa si baloasa, tenebroasa si insignifianta, asa cum a fost el mereu!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5897 secunde