Premieră cinematografică la Constanța

O catastrofă cu șanse la Oscar 2013

245
"Paradisul spulberat" ("The Impossible") este povestea impre-sionantă a unei familii captive, alături de alte mii de străini, în timpul uneia dintre cele mai mari catastrofe naturale din istorie. Teroarea este însă diminuată de compasiunea, curajul și bunătatea oamenilor, în cele mai negre ore din viețile lor. 


Maria (Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor) și cei trei copii își încep vacanța de iarnă în Thailanda, așteptându-se la câteva zile de relaxare într-un paradis tropical. În dimineața zilei de 26 decembrie, în timp ce familia se afla la piscină, se aude un zgomot asurzitor. Imediat după aceea, un val uriaș se îndreaptă spre toți cei de acolo.

Niciodată o catastrofă nu a fost reprezentată cu atâta forță și atât realism pentru a servi unei melodrame a cărei putere este la fel de excepțională a scris revista "Premiere" despre filmul care îi aruncă pe Naomi Watts și Ewan McGregor în cursa pentru nominalizări la Oscar în 2013.

Într-un interviu pentru revista de film "Premiere", cineastul spaniol Juan Antonio Bayona, a povestit că filmul respectă trăirea reală a familiei a cărei poveste l-a inspirat să facă această peliculă: "90% din ceea ce vedeți în film este real. Am schimbat doar la final câteva elemente pentru a-i da o dimensiune universală. Nu precizăm niciodată naționalitatea personajelor principale de film (în realitate era vorba despre o familie de spanioli). Nu eu am ales această poveste, ea m-a ales pe mine. De fiecare dată când o povesteam mă emoționam. De ce? Răspunsul se găsește chiar în titlul filmului. L-am numit «The Impossible» pentru că ceea ce se petrece este în mare parte imposibil. Sunt lucruri care depășesc simplele fapte. Este vorba de ce se întâmplă când trebuie

să înfrunți finalul. Această dimensiune universală ne-a dictat să schimbăm câteva elemente". (procinema.ro)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Filmele ecranului constănțean
Miercuri, 12 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Fustangii", gratuit la Citypelx
Miercuri, 05 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Ura" e filmul de miercuri
Pagina a fost generata in 0.2063 secunde