Expozițiile muzeelor constănțene

250
Expozițiile muzeelor constănțene - muzeuldeartapopulara2-1357574504.jpg
Pentru că elevii constănțeni se află în vacanță și săptămâna aceasta, le propunem spre petrecerea timpului liber o vizită și prin muzeele constănțene care zilele acestea eu încă pe simeze exponate… de sezon.


Cum este cazul Muzeului de Artă Populară, unde se află expuse, până pe 25 ianuarie, costume populare de sărbătoare ale colindătorilor din diferite zone etnografice ale țării, reunite generic sub titlul "Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou". Bineînțeles că pentru a reconstitui atmosfera sărbătorilor de iarnă, în cadrul expoziției se regăsește recuzita folosită în obiceiuri precum Steaua, sorcova, biciul, buhaiul, trăistuța pentru daruri și clopoțeii.

Pe simezele Muzeului de Artă se află încă expuse lucrările realizate în cadrul Taberei Naționale de Pictură, ediția a II-a, care s-a desfășurat la Balcic, anul trecut, la începutul lunii septembrie.

Ele mai pot fi vizionate încă o săptămână, până pe 15 ianuarie, când este programat Salonul de Iarnă, prima expoziție inclusă în programul cultural al anului 2013, la Muzeul de Artă.

Amenajată în cele patru săli de la parterul instituției, expoziția va reuni lucrări ale creatorilor constănțeni, membri ai Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8179 secunde