Ultimele zile la Constanța ale expoziției Ada Kaleh

291
Ultimele zile la Constanța ale expoziției Ada Kaleh - adakaleh-1348857634.jpg
Dacă inițial a fost programată până pe 28 septembrie, timpul oferit expoziției "Ada Kaleh - insula din suflet" la Muzeul de Istorie și Arheologie s-a prelungit cu un week-end. Acesta. Așa că cei care n-au ajuns încă să vadă ce a mai rămas din frumoasa și exotica insulă o pot face astăzi și mâine (sâmbătă și duminică).


Povestea insulei s-a construit din arhivele personale ale foștilor insulari, fotografii, cărți poștale și ilustrate din perioada de glorie a insulei, din hărți vechi și din relatări pline de durere sau nostalgie ale locuitorilor insulei. Obiecte provenite din Ada Kaleh păstrate cu pioșenie de foștii insulari, dar și altele, cu valoare de simbol, vor întregi un tablou pitoresc pe care fiecare vizitator și-l va contura din informații disparate și subiective. Este singura perspectivă posibilă astăzi asupra unui spațiu considerat de localnici un paradis pământesc, pe cale să devină mitologie.
Și la Muzeul de Artă Populară continuă expoziția portului dobrogean de sărbătoare, cu numele "Multiculturalitate în Dobrogea". După cum îi spune numele, expoziția este realizată cu piese de patrimoniu din colecțiile muzeului cuprinzând straie de sărbătoare cu accesorii și podoabe ale diverselor etnii din Dobrogea: români, turci, tătari, bulgari, ruși-lipoveni, greci, germani și romi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6042 secunde