Astăzi, la Palatul Copiilor

O delicioasă expoziție dedicată Moșilor de Sâmburi

428
"Moșii de Sâmburi ne trimit cu gândul la sărbătorile calendarului creștin-ortodox și popular din anotimpul frunzelor ruginii, al aerului îmbibat cu miros de gutui coapte, de must care fierbe în butoaie, când românii de pretutindeni serbează toate darurile pământului, în special cele cu semințe și sâmburi". Astfel își prefațează prof. Gabriela Barbu, coordonator al cercului de civilizație și cultură românească de la Palatul Copiilor din Constanța, evenimentul organizat astăzi, de la ora 12, sub titlul "Toamna ne aduce bogății și jucării".
Manifestarea și-a propus să stimuleze păstrarea și perpetuarea datinilor și obiceiurilor strămoșești, dar este și o provocare, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, la valorificarea creatoare a naturii în realizarea unor lucrări folosind darurile îmbelșugate ale pământului din acest anotimp.
Elevi și preșcolari din 25 de instituții ale județului Constanța - printre care și din Movilița, Poarta Albă, Cogealac, Cobadin, Ciocârlia și Râmnic - și-au pus la treabă mamele și bunicile, produsele culinare rezultate încântând privirile încă de ieri când erau descărcate spre expunere la Palatul Copiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3689 secunde