O istorie în imagini a Marinei Militare Române

655
O istorie în imagini a Marinei Militare Române - 9bf0efb6a21b0765d4002779a09a5648.jpg

Articole de la același autor

La Muzeul Marinei Române a avut loc, ieri, lansarea albumului "Marina Militară Română. 1860-1960" (vol.1), realizat de Gabriel Octavian Nicolae, președintele Asociației Filateliștilor "Tomis" și comandor dr. Marian Moșneagu, șeful Serviciului Istoric al Armatei și fost director al Muzeului Marinei.
O istorie în cărți poștale ilustrate, multe dintre ele unicat, aflate în colecția lui Gabriel Octavian Nicolae, alături de fotografii-document selectate de comandor dr. Marian Moșneagu din arhivele Serviciului Istoric al Armatei, Muzeului Militar Național și Muzeului Militar Național. Fotografiile sunt însoțite de texte, realizate de comandor dr. Marian Moșneagu, albumul beneficiind de condiții grafice deosebite.
Alături de cei doi autori, s-au mai aflat la prezidiu și prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, viceprimarul Decebal Făgădău, contraamiral de flotilă dr. Alexandru Mîrșu, comandantul Comandamentului Flotei și viceamiral (r) Constantin Iordache.
"Lucrarea poate fi catalogată în multe feluri: este un muzeu între coperte, o istorie ilustrată a Marinei Militare Române. Marina Română s-a născut din situația geopolitică a României. România modernă a avut nevoie de Marină. E o istorie extraordinară pe care eu o îndrăgesc în mod deosebit, pentru că am avut onoa-rea să lucrez 27 de ani în Academia Navală", a spus prof. Valentin Ciorbea.
Albumul a fost publicat la Ovidius University Press și va putea fi găsit în librăriile din țară și din Constanța începând cu 11 decembrie. În următorul volum, care va apărea anul viitor, va fi abordată istoria Marinei Comerciale Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2685 secunde