O liceană de la "Ovidius", în lotul național pentru Internaționala de Chimie

3000
Săptămâna trecută, la Pitești, s-a desfășurat Olimpiada Națională de Chimie. Din cei 11 elevi care au reprezentat județul Constanța, zece au fost prezenți pe podium la festivitatea de premiere.
Șase elevi au obținut mențiuni acordate de Ministerul Educației, respectiv: Radu Alexandrescu (clasa a VIII-a la Școala "Ion Jalea" Constanța, prof. Milica Alexandru), Gabriela Crâng (clasa a VIII-a la Școala "I.L. Caragiale" Constanța, prof. Petre Ionic), Adela Buciuc (clasa a IX-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, prof. Monica Dumitru), Cristina Zotic (clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, prof. Diana Petcu), Alexandru Halip (clasa a XI-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, prof. Monica Dumitru) și Anamaria Hudițeanu (clasa a XII-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, prof. Victoria Stan). Lor li s-au alăturat alți patru constănțeni care au obținut mențiuni speciale: Dimitri Apostol (clasa a VIII-a la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, prof. Florina Mertic), Maximilian Isacov (clasa a X-a la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, prof. Diana Petcu), Paul Iacomi (clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică Constanța, prof. Mariana Doicescu) și Alina Târlă (clasa a XII-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, prof. Victoria Stan).
Cel mai valoros rezultat este cel obținut de eleva Cristina Zotic, care a reușit performanța de a se califica în lotul național.
Proba de baraj desfășurată în cadrul Olimpiadei Naționale de Chimie Pitești - 2010 a fost cea care a dus la desemnarea celor 20 de elevi care vor alcătui lotul național ce va reprezenta România la competițiile internaționale de profil. Aceștia vor începe în curând pregătirea pentru cele trei concursuri internaționale de chimie de anul acesta, unul în Azerbaidjan, iar celelalte în Japonia și în Federația Rusă. Pentru lotul olimpic urmează pregătirea și apoi selecția elevilor care vor participa la cele trei Olimpiade Internaționale vor avea loc
în acest an școlar: în aprilie-mai Olimpiada Mendeleev, în Azerbaidjan, Olimpiada Internațională de Chimie de la Tokyo, în iulie, și Olimpiada Pluridisciplinară din Iakuția (Federația Rusă) - la începutul lunii iunie. După perioada de pregătire, cei 20 de elevi vor susține încă trei probe, două probe teoretice și una practică, pentru a selecta lotul pentru fiecare Olimpiadă Internațională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3529 secunde