O nouă etapă din proiectul "Limba engleză în Administrația Publică - o punte spre Uniunea Europeană"

450
O nouă etapă din proiectul
În perioada 6-9 mai, s-a desfășurat, în Ungaria, schimbul de experiență din cadrul proiectului intitulat "Limba engleză în Administrația Publică - o punte spre Uniunea Europeană", co-finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul Social European și de Guvernul României, prin Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, prin Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative", axa prioritară 1 - Îmbunătățiri de structură și proces ale managementului ciclului de politici publice, domeniul major de intervenție 1.3 - Îmbunătățirea eficacității organizaționale. Parteneri în acest proiect sunt Universitatea "Spiru Haret" și Primăria orașului Hârșova.
Unul din obiectivele principale ale proiectului este crearea unei administrații publice locale mai eficiente. Prin acest schimb de experiență s-a urmărit facilitarea extinderii și îmbunătățirii investițiilor în capitalul uman. Reprezentanții autorității publice locale din Hârșova, grupul țintă vizat în acest proiect, au avut ocazia să dezbată probleme importante ale organizației publice locale și rolul funcționarului public, participând la discuții bilaterale, purtate în limba engleză, cu omologii
din cadrul primăriei orașului Aszód.
Vizita oficială în Ungaria s-a bucurat de susținerea și participarea activă în organizarea evenimentului a Ambasadei României din Ungaria, lucrările desfășurându-se la Primăria orașului Aszód, în prezența ambasadorului extraordinar și plenipotențiar Ireny Comaroschi, a lui Lucian Casone, secretar I al Ambasadei. La masa rotundă au participat primarul orașului Aszód, István Sztán, primarul orașului Hârșova, Tudorel Nădrag, coordonatorul echipei de management a proiectului prof. univ. dr. Lavinia Nădrag, echipa de management de la Universitatea "Spiru Haret" și cei 30 de funcționari publici, beneficiari ai acestui proiect. În cadrul dezbaterilor, funcționarii publici din cele două orașe și-au împărtășit din experiența profesională și au stabilit relații de parteneriat în diferite domenii ale administrației publice locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8141 secunde