O poveste amuzantă pe scena Casei de Cultură

205
O poveste amuzantă pe scena Casei de Cultură - teatrumasti-1459278441.jpg

Articole de la același autor

Cea mai nouă montare a piesei "Omul cu mârțoaga", de George Ciprian, va ajunge pe 11 aprilie, de la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța. 


Punctul său forte îl constituie jocul actoricesc, distribuția fiind formată din Dan Tudor, Marius Bodochi, Alina Chivulescu, Dragoș Ionescu, Afrodita Androne, Tudorel Filimon, Orodel Olaru, Andrei Duban, care reușesc să surprindă prin comicul subtil și abordarea inedită a rolurilor. 


Povestea piesei este pe cât de simplă, pe atât de amuzantă. Arhivarul Chirică, interpretat de Dan Tudor, este un împătimit al curselor de cai. Această pasiune îl face să cumpere o mârțoagă și să piardă în urma pariurilor făcute nu numai bani, dar și încrederea propriei soții (Alina Chivulescu), care îl părăsește și pleacă împreună cu un fost prieten, Nichita (Marius Bodochi). Pierde și încrederea tuturor celor de care, într-un fel sau altul, depinde soarta sa și a copiilor săi: directorul școlii (Tudorel Filimon), proprietarul calului (Andrei Duban) și inspectorul general (Orodel Olaru). Singurii oameni care îi rămân alături sunt Varlam, cel mai devotat prieten (Dragoș Ionescu), și Fira, servitoarea (Afrodita Androne). 


Finalul spectacolului este cuceritor! Gloaba cumpărată de Chirică ajunge să câștige la curse, Chirică se îmbogățește, iar celelalte personaje încearcă să-i intre în grații. 


Farmecul deosebit al interpretării actorilor, comicul absurd, dar și de situație al autorului George Ciprian, precum și rafinatul desen regizoral fac din "Omul cu mârțoaga" un spectacol încântător, un motiv minunat de a veni la teatru. 


Prețul biletelor - 50 și 60 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Martie 2016
Stire din Cultură-Educație : Teatru pe scena Clubului Phoenix
Sâmbătă, 26 Martie 2016
Stire din Cultură-Educație : Zaiafetul cu Clejanii, a fost reprogramat
Pagina a fost generata in 0.4919 secunde