O șansă în plus pentru a deveni student la Academia Navală "Mircea cel Bătrân". Cum se face admiterea

1142
O șansă în plus pentru a deveni student la Academia Navală

Articole de la același autor

Anul acesta, nici admiterea nu mai este ce-a fost. Dacă în anii trecuți, pentru a prinde un loc la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" (ANMB) tinerii se "băteau" în calcule și trebuiau să demonstreze că sunt buni la matematică, în 2020, lucrurile s-au schimbat total, iar de vină este această pandemie de coronavirus, care a dat peste cap întreg sistemul educațional.

Absolvenții claselor a XII-a care își doresc o carieră în acest domeniu vor avea posibilitatea de a intra mai ușor la academie, dacă au scăpat de examenul de matematică. Aceasta este părerea multora dintre ei. Ionuț M. este extrem de fericit că nu se mai dă examen la această disciplină, sperând că, în acest context, va putea ocupa un loc la facultate. "Am susținut, anul trecut, examenul și a fost destul de greu. Sper ca acum lucrurile să stea cu totul altfel și să prind un loc, pentru că îmi doresc foarte mult să fiu student la academie", ne-a mărturisit tânărul. De aceeași părere sunt și alți liceeni. "Eu nu vin de la un liceu cu profil real, iar aceste schimbări din sistem mă avantajează. În urmă cu câteva luni mă gândeam chiar să mă înscriu la o altă facultate, dar, în aceste condiții, mă voi orienta tot spre academie", a precizat George C.

Precizăm că pentru anul universitar 2020 - 2021, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" scoate la concurs pentru studiile de licență 315 locuri pentru Secția civilă și 119 locuri pentru Secția militară. Ca urmare a situației impuse de pandemia de Covid 19, admiterea la secția civilă se va organiza exclusiv în sistem online, începând cu data de 6 iulie, departajarea viitorilor studenți urmând să se realizeze în baza mediilor obținute la examenul de Bacalaureat.



Depunerea dosarelor se face în sistem online


Tot în sistem exclusiv online se va desfășura și depunerea dosarelor, înscrierea și plata taxelor. Oferta educațională pentru Secția civilă - Studii universitare de licență cuprinde și în acest an programele de studii Navigație și Transport Maritim și Fluvial, Electromecanică Navală, Electromecanică și Inginerie și Management Naval și Portuar.

Pentru studiile universitare de masterat, în schimb, instituția de învățământ superior are disponibile 285 de locuri pentru programele de studii Științe Nautice, Sisteme Electromecanice Navale, Operarea și Conducerea Sistemelor Electroenergetice Navale, Inginerie și Management Naval și Portuar și Managementul Sistemelor Logistice. În plus, pe viitor, se află în proces de acreditare un nou program de studii de masterat, Oceanografie Aplicată și Hidrografie.

Ca urmare, până la data de 20 iulie va avea înscrierea online a candidaților înscriși pentru cariera militară, urmând ca între 21 și 22 iulie să aibă loc verificarea dosarelor și ierarhizarea candidaților. Între 23 și 26 iulie va avea loc confirmarea online a ocupării locurilor de către candidații care au parcurs procesul de selecție și au fost ierarhizați în limita locurilor scoase la concurs. Din data de 23 iulie continuă procesul de selecție, în limita locurilor scoase la concurs, pentru candidații ierarhizați, adică etapa finală de selecție, iar la scurt timp după aceea vor fi afișate listele finale de admitere. Pentru această sesiune, taxa de înscriere la concursul de admitere este 150 de lei.

Trebuie precizat, însă, că admiterea se face după ce tinerii au susținut înainte, în cadrul centrelor militare zonale probele sportive, testarea psihologică și vizita medicală. Dacă, întâmplător, există candidați cu medii egale, aceștia vor fi departajați după următoarele criterii succesive (note la bacalaureat): nota la proba obligatorie a profilului, nota la limba și literatura română, nota la proba la alegere a profilului și specializării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2643 secunde