O sută de ani de la Unirea Basarabiei cu România, serbația la Constanța

186
1
O sută de ani de la Unirea Basarabiei cu România, serbația la Constanța - romaniamare-1520856077.jpg

Articole de la același autor

Joi, 15 Martie 2018, sub patronajul ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Facultatea de Teologie a Universității "Ovidius" din Constanța, în parteneriat cu Centrul de Cercetări Științifice Interdisciplinare "Dumitru Stăniloae" al Universității "Valahia" din Târgoviște (CCSIDSUVT) organizează Conferința Națională "100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România (27 Martie 1918), primul pas spre Marea Unire". 


Evenimentul se înscrie în seria de manifestări desfășurate în cadrul Patriarhiei Române în acest an – Anul omagial al unității de credință și de neam, an comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.


27 martie 1918 reprezintă ziua memorabilă în care Sfatul Țării reunit la Chișinău a decis prin vot nominal deschis Unirea Basarabiei cu România. Declarația preciza în mod explciit: "Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Marea Neagră și vechile granițe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută și mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor, de azi înainte și pentru totdeauna SE UNEȘTE CU MAMA SA, ROMÂNIA". 


Comentează știrea

X
12 martie 2018
Y

Basarabia e Romania! Vrem unirea cu Basarabia!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5588 secunde