O zi specială - Ziua Educației

1730
1
Începând cu anul 1994, la data de 5 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Educației în peste 100 de țări din întreaga lume.
Anul acesta, la Școala cu clasele I-VIII "Adrian V. Rădulescu" din Murfatlar este o zi deosebită datorită vizitei unui grup de cadre didactice, elevi, dar și reprezentanți ai presei din Anglia. Ocazia este oferită de încheierea unui proiect de parteneriat educațional cu titlul "Together" între Școala cu clasele I-VIII "Adrian V. Rădulescu" Murfatlar, Școala cu clasele I-VIII Nisipari și Clubul Rotary, privind derularea în comun a activităților dedicate Zilei educației - 5 octombrie 2009. Aceste activități au ca scop stabilirea unor relații de prietenie între elevii de naționalități diferite, schimburi de experiență și opinii între elevii și profesorii englezi - elevii și profesorii români.
Oaspeții vor avea ocazia să viziteze expoziția "Din cufărul bunicii", organizată în cadrul școlii cu obiecte de lucru țărănești vechi, costume populare românești, costum popular turcesc. Apoi printre activități se va număra un workshop, în care elevii români împreună cu elevii englezi vor găsi asemănări și deosebiri între ei, urmând a fi provocați să participe la o competiție sportivă gen ștafetă.

Comentează știrea

roxana
22 septembrie 2011
roxana

eu nu am niciun comentariu dar trebuia sa fie scris mai mult adica mai multe iformatii despre aceasta zi !!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 05 Octombrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Deschidere… cu cântec
Pagina a fost generata in 3.0604 secunde