Oare doar studenții își doresc performanță în universități?

196
1
Oare doar studenții își doresc performanță în universități? - studenti-1454348545.jpg

Articole de la același autor

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice să adopte o metodologie de finanțare a universităților pentru anul 2016 care să prevadă alocarea de fonduri pentru instituțiile de învățământ superior din România și în funcție de anumiți indicatori calitativi de performanță. 


"Ne declarăm total de-zamăgiți de decizia Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, prin care acest organism con-sultativ al MEN a decis să transmită ministerului o propunere de metodologie de finanțare a universităților pentru anul 2016 care ține cont de o ierarhizare a programelor de studii realizată în anul 2011, care a expirat, fiind valabilă doar până în anul universitar 2014-2015 (conform Hotărârii de Guvern nr. 789/2011), și considerăm această decizie drept un pas înapoi pentru învă-țământul superior românesc, nu un mijloc prin care sistemul educațional românesc poate să progreseze", se arată într-un comunicat remis redacției.


La începutul anului 2015 chiar s-a aprobat (prin OM 3185/11.02.2015) o metodologie de finanțare a universităților care prevedea acest lucru - alocarea finanțării suplimentare a universităților în funcție de o serie de indicatori de calitate, dar aceasta nu a avut niciun fel de efect, fiind abrogată patru luni mai târziu, la presiunea universităților (prin OM 3888/22.06.2015).


"Este trist și foarte îngrijorător faptul că studenții sunt singurii actori din sistem care își doresc ca performanțele universităților să fie stimulate și recompensate și care militează pentru o finanțare transparentă și coerentă a acestora (…). Sperăm ca Ministerul Educației să dea dovadă de responsabilitate și să își asume o reformă reală a modului de finanțare a universităților, implementând o metodologie care să conțină indicatori clari, transparenți și care să măsoare performanța universităților. Și nu pot să nu mă întreb: oare cine se teme de finanțarea pe baza performanțelor?", mai adaugă Vlad D. Cherecheș, președinte ANOSR.


Comentează știrea

univ
3 februarie 2016
raspuns

Nu! Isi doresc profesori care sa le treaca cu vederea absentele, cu anii chiar, sa-i primeasca la examene si sa le treaca obligatoriu. Conteaza diploma!!Numai acesti profesori surogat sunt doriti, ridicati in slavi. Restul, care ii pun la studiat, sunt de kkt. Totul li se permite, chiar schimbarea comisiilor de examene, doar ca sa treaca . Vivat Academia!!Viitor de aur tara noastra are!!

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Ianuarie 2016
Stire din Sport : Studenții, înapoi la cursuri
Pagina a fost generata in 0.3157 secunde