Oaspete de peste ocean, la Biserica "Sf. Mina"

264
Oaspete de peste ocean, la Biserica
Duminică, 16 februarie, eparhia constănțeană îl va avea oaspete pe IPS Nicolae Condrea, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, care, de la ora 9, va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Sf. Mina" din Constanța, unde slujește pr. Viorel Condrea, fratele ierarhului. 
IPS Nicolae Condrea s-a născut în Constanța, la data de 15 aprilie 1967. După absolvirea școlii generale, primele două clase de liceu le-a urmat la Liceul de matematică-fizică din Constanța, apoi s-a transferat la Liceul de Metrologie din București. În anul 1988, a fost admis la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Andrei Șaguna" din Sibiu, pentru ca, în 1994, să obțină o bursă de studii la Universitatea Marc Bloch din Strasbourg. Aici a urmat studii teologice aprofundate și cursuri de doctorat, titlul de doctor în Teologie obținându-l în noiembrie 2001. 
Din primăvara anului 1997, a fost hirotonit diacon, apoi preot celib, slujind la parohia "Nașterea Domnului" din Stuttgart. În decembrie 2001, a fost călugărit la mănăstirea Radu Vodă din București, fiind numit și secretar patriarhal. Câteva luni mai târziu, a fost ales arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române în America și Canada, eparhie pe care o coordonează și în prezent.
Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Cei trei sfinți ierarhi din luna lui Gerar
Pagina a fost generata in 0.4784 secunde