Obiective îndrăznețe ale proiectului MENTOR, propuse de UMC

1327
Obiective îndrăznețe  ale proiectului MENTOR,  propuse de UMC - obiectiveindraznete-1491407782.jpg

Articole de la același autor

De curând, Universitatea Maritimă din Constanța a demarat proiectul "MENTOR - Blue Career Centre of Eastern Mediterranean and Black Sea", al cărui coordonator este conf. univ. dr. ing. Costel Stanca, decan, durata de implementare prevăzută fiind de 24 luni.


Proiectul este cofinanțat de Agenția Executivă pentru IMM-uri de la Bruxelles (EASME) și este implementat de șapte parteneri din patru țări: Universitatea din Cipru, Institutul Maritim al Mediteranei de Est (Cipru), Camera de Comerț și Industrie din Cipru, Universitatea Tehnică Națională din Atena (Grecia), Clusterul Maritim (Bulgaria) și Universitatea Maritimă din Constanța (România).


Obiectivele generale și specifice, precum și activitățile prevăzute în cadrul proiectului MENTOR au fost concepute ținând cont de contextul actual al lipsei de informare legate de oportunitățile de carieră oferite de domeniul maritim și al deficitului de personal calificat cu care se confruntă angajatorii din sectorul economiei albastre în regiunea Mediteranei de Est și a Mării Negre.


Prin urmare, proiectul își propune pe de o parte crearea unei platforme regionale - Centrul pentru Dezvoltarea Carierelor Albastre -, care să devină un instrument eficient de dialog între agenții economici, instituțiile de învățământ și formare profesională, organizațiile de cercetare, instituțiile de reglementare și reprezentanții societății civile din zona de interes. 


Dar și cooperarea activă în vederea extinderii competențelor necesare activării în domeniul maritim, atragerii absolvenților către cariere din sectorul economiei albastre și identificarea mijloacelor de reducere a șomajului. 


Și nu în ultimul rând, sprijinirea celor patru sectoare de activitate considerate a avea o importanță strategică în regiunea Mediteranei de Est și a Mării Negre: transportul maritim, turismul de croazieră, acvacultura marină și industria off-shore de petrol și gaze. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6775 secunde