Omagierea lui Mihai Eminescu, ocazie unică de a repune în valoare actualitatea și eternitatea sa

49
Omagierea lui Mihai Eminescu, ocazie unică de a repune în valoare actualitatea și eternitatea sa - whatsappimage20220126at120134pm1-1643711623.jpg
La mijlocul acestei luni de iarnă, s-au împlinit 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, sufletul permanent al culturii naționale românești. Ziua de 15 ianuarie a devenit astfel prilejul național la care elevii și dascălii din toată țara participă cu dăruire, unindu-și eforturile pentru a organiza diferite manifestări comemorative în cinstea celui care, în ciuda faptului că a fost răpit de moarte timpuriu, a amprentat cultura românească printr-o memorabilă moștenire literară.

Elevii Liceului Tehnologic „Axiopolis” din Cernavodă au marcat acest eveniment semnificativ prin câteva momente artistice impresionante, precum recitări de poezii și audiții inspirate din poemele eminesciene, dar și picturi, desene, poezii – creații personale, semnate de elevi din toate clasele liceului nostru.

Evenimentul a fost organizat de profesoarele Nicolița Bărbulescu, Paula Mădălina Strîmbu și Elena Țuvichi, prin colaborare cu profesoarele Emanuela Albu și Victorița Encică. Alături de dânsele, bibliotecara Daniela Nicola a organizat o secție tematică în holul central al instituției, dedicată exclusiv ipostazelor mai puțin cunoscute ale poetului.

Directorul instituției, profesoara Viorica-Adela Bănică, a participat cu emoție la aceste momente deosebite, alături de toate cadrele didactice prezente în școală, și a menționat faptul că amintirea marelui poet va rămâne întotdeauna o ocazie unică de a repune în valoare actualitatea și eternitatea sa.

Așa cum a fost dintotdeauna apreciat de cititorii români și de critica literară, Mihai Eminescu rămâne în continuare cea mai valoroasă voce lirică din literatura noastră!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9016 secunde