Opiniile examinaților

348
Potrivit hotărârii Ministerului Educației și Cercetării, elevii claselor terminale au susținut ieri, 20 ianuarie, o simulare pentru proba de competențe digitale. Întrucât este o probă nou introdusă, am stat de vorbă cu câțiva dintre colegii mei pentru a le consemna opiniile.
"Nu știam prea bine din ce vom da simulare, avem doar modelele de pe site-ul ministerului, ca să știm cum vor arăta subiectele, și manualele de informatică, după care învățăm. Nici profesorii nu știu mai multe decât noi, totul pare dezorganizat", a spus Maria L.
La Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" au participat la simulare câte 10 elevi din fiecare clasă de-a XII-a, din cauză că în instituție există doar două laboratoare de informatică, neoficial urmând să se mai susțină o simulare pentru elevii rămași pe din afară, în altă zi și cu alte subiecte.
"Cum să dăm toți simulare într-o singură zi? În liceu sunt șase clase de-a
XII-a și doar două laboratoare de informatică. La examen ce vom face?", a spus Luiza G.
Unii elevi nu par deloc încântați de simularea acestei probe. "Este doar o simulare, sunt sigur că rezultatele vor fi în general cu mult mai mici decât cele de la proba adevărată, pentru că lumea nu vrea să-și bată capul cu un test care nu influențează rezultatele probei finale, care nici ea, la rândul ei, nu valorează prea mult, fiind o calificare adoptată de mântuială de dragul păstrării aparenței unei integrări la standardele europene", a spus Andrei T.
"Nu îmi bat capul cu simularea, pentru că nu e importantă. Ea se dă doar ca să probeze pe noi, elevii, dacă poate fi dată în condiții organizate, pentru că fără această simulare ar fi un haos total. La limba străină nu cred că vor fi probleme, pentru că s-au dat destule examene la noi în liceu", a spus Alexandra T.
Proba de evaluare a competențelor digitale se va desfășura în perioada 19-29 aprilie, urmând ca la sfârșitul examenului candidații să primească unul din calificativele "mediu", "avansat" sau "experimentat".
Elevii care dețin certificate de competență, nu vor mai susține probele de competențe digitale sau de limbă străină.
Cosmin Cristian Ursea, clasa a XII-a D, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9895 secunde