Simularea probei de competențe digitale, marcată de întârzieri și amânări

438
Simularea probei de competențe digitale, marcată de întârzieri și amânări - f4d0403397ffad66d4ce5c943da9eef4.jpg
Ieri, în toate unitățile de învățământ liceale din județul Constanța s-a desfășurat proba D, nou introdusă în metodologia de organizare și desfășurare a bacalaureatului 2010.
Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, elevii Grupului Școlar Topraisar nu au susținut proba, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și la Liceul Teoretic "Ovidius" s-a susținut proba la ora 15.30, iar la Colegiul Tehnic "Tomis", Colegiul Național de Artă "Regina Maria", Liceul Teoretic "Traian" și Colegiul Național "Mihai Eminescu" proba a început cu o întârziere de o oră, cauzată de întreruperea furnizării cu energie electrică.
Conform Metodologiei și a proce-durilor transmise de MECTS, intervalul de timp alocat pentru rezolvarea unui subiect este de maximum 90 de minute, iar accesul la rețeaua Internet este permis elevilor numai în primele 30 de minute de la primirea subiectelor, timp în care se recomandă rezolvarea cerințelor specifice.
Subiectul primit la această probă a fost structurat pe patru categorii de itemi: prima categorie de itemi a vizat competențele elementare, a doua categorie a cuprins itemi de tip obiectiv, a treia categorie a cuprins itemi cu alegere multiplă, iar ultima categorie a vizat cerințele de tip rezolvare de probleme.
Evaluarea se realizează pe baza fișierelor prelucrate conform cerințelor din subiect, precum și pe baza răspunsurilor furnizate de către elev, completate pe foaia de examen.
În funcție de punctajul obținut la cele patru categorii de itemi, se stabilește nivelul de competență digitală a candidatului: utilizator începător, utilizator de nivel mediu, utilizator avansat și uilizator experimentat.
Centralizarea rezultatelor corectării tuturor lucrărilor se realizează, la nivelul fiecărei unități de învățământ, până cel târziu 21 ianuarie 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4312 secunde