Ordonanță de Urgență pentru Bacul profesional

214
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că Guvernul va emite o Ordonanță de Guvern pentru Bacalaureatul profesional, deoarece, din cauza absenței parlamentarilor din plen, legea nu poate trece în timp util. 


"Am așteptat să încercăm să trecem legea așa cum cer procedurile parlamentare. Din păcate, a fost întoarsă la comisie, săptămâna trecută, deși nu mă așteptam la lucrul acesta, astăzi (marți, 30 octombrie - n.r.) se află din nou pe ordinea de zi, dar din câte am văzut, în sală nu există cvorum, ca urmare noi credem că nu mai putem să tensionăm mai mult decât atât așteptarea celor care se află acum în clasa a XII-a și care vor să opteze pentru bacalaureatul profesional", a declarat Ecaterina Andronescu.

De asemenea, ea a mai precizat că OUG "va conține aceleași prevederi pe care le-au mai discutat încă odată și cu Comisia de învățământ a plenului și care, de asemenea, au fost discutate în plenul Camerei, nu vor să adauge nimic, nu vor să scoată nimic pentru că acest conținut a trecut prin comisiile parlamentare și dacă nu era cererea de reexaminare, anunțată în ultima zi din intervalul prevăzut de Constituție, probabil că astăzi elevii ar fi știut exact și despre bacalaureatul profesional așa cum știu de bacalaureatul național".

"Este opțiunea liberă a elevilor, ca urmare, dacă cineva consideră că legislativ apare prea târziu această decizie, poate să nu aleagă varianta de bac profesional, bacalaureatul național este anunțat din timp și toată lumea știe despre această formulă", a mai spus aceasta.

Cât despre faptul că legea nu poate fi validată de parlamentari din cauza absenteismului, Andronescu a spus că "ea nu face reproșuri nimănui", ci "încearcă să găsească soluțiile care să rezolve problema", iar "aceasta este una dintre soluții".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 31 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : De Halloween, "Coșmar pe Elm Street"
Pagina a fost generata in 1.8519 secunde