Ovidiu și-a serbat aniversarea la Universitate

477
1
Ovidiu și-a serbat aniversarea la Universitate - expozitieovidiu-1332256512.jpg
Ieri, profesorii și studenții Universității "Ovidius" Constanța i-au adus omagiu patronului spiritual al Universității, poetul Ovidiu, în cadrul simpozionului omagial "Ovidius Publius Naso: 2055 de ani de la naștere".

Pentru a marca momentul, la începutul evenimentului, studenții de la Facultatea de Arte din cadrul Universității "Ovidius" au interpretat imnul neoficial al instituției de învățământ, compus de compozitorul Dumitru Lupu.

La eveniment, au fost prezenți și bobocii Facultății de Jurnalism, care, împreună cu reprezentanții Centrului de Comunicare și Carte Universitară, au realizat o foto-expoziție în onoarea lui Ovidiu. Aceasta conține fotografii ale poetului, ale orașului său natal, Sulmona (Italia), și ale vechii cetăți Tomis și numeroase volume ale operelor sale, precum și studii despre viața și opera sa. Expoziția este deschisă tuturor celor care doresc să o viziteze.

Ovidiu nu este important doar pentru universitari, ci este o figură emblematică și pentru orașul nostru. Statuia poetului din piața care îi poartă numele a fost ridicată pentru a simboliza mândria constănțenilor de a-l numi pe Ovidiu unul de-al lor, acesta trăind ultimii ani din viața lui exilat la Constanța, pe atunci cetatea Tomis.

Printre cele mai importante opere ale sale, se numără "Ars Amandi" ("Arta iubirii"), "Metamorphoses" ("Metamorfozele"), "Tristia" ("Tristele") și "Pontica" ("Ponticele"), ultimele două fiind scrise în timpul exilului său la Constanța de astăzi. 

Comentează știrea

observatorius
21 martie 2012
Ovidius Publius Naso se rasuceste intre rocus

auzind ca un iepure ie proclamat rectoriums vae victis

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4157 secunde