Pace și înțelegere, mesajul ÎPS Teodosie pentru constănțeni, de Crăciun

373
2
Pace și înțelegere, mesajul  ÎPS Teodosie  pentru constănțeni, de Crăciun - ipsteodosie3-1450799474.jpg

Articole de la același autor

Păstrând tradiția din ultimii ani, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ținut să le transmită un mesaj de Crăciun tuturor credincioșilor. Acesta ne-a îndemnat pe toți la pace și înțelegere și ne-a urat sărbători liniștite alături de familie.

"Aceste sărbători au rolul de a înnobila sufletul. Anul acesta care se apropie de sfârșit nu a fost unul atât de liniștit, ci cu atâtea momente de panică, nu neapărat în țara noastră, dar în Europa. De aceea, avem nevoie să ne mobilizăm și să ne găsim pacea cea lăuntrică. Dacă oamenii își vor găsi pacea cea lăuntrică atunci va fi pace și înafară. Sărbătoarea Nașterii Domnului, pe care o întâmpinăm, vine cu darurile ei. Orice sărbătoare religioasă înnoiește momentele tainice, dar în același timp foarte adânci în sufletele noastre. Sărbătoarea înseamnă momente de comuniune ale oamenilor cu Domnul. Nașterea Domnului Iisus Hristos a fost moment nou în istoria omenirii și este moment nou în fiecare an, pentru că acele raze de lumină care izvorăsc la Nașterea Domnului se întețesc în cursul sărbătorii. Este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii. Pacea a fost cu adevărat îndemnul pe care l-au adus îngerii la Nașterea Domnului, pacea însemnând atât armonia cerească, cât și armonia pământească. Cerul și pământul au început dialogul lor. Atunci când dialogăm cu cerul, pacea devine o realitate. Când întoarcem spatele lui Dumnezeu atunci pacea nu mai poate exista. De aceea, iată, sărbătoarea Nașterii Domnului ar trebui să ne așeze în suflete o bucurie, o nădejde, o dragoste a unora față de alții. De fapt, noi nu putem să avem pace cu Dumnezeu dacă nu avem între noi. De aceea atât de bine este subliniat de îngeri acest mesaj al păcii. Dumnezeu este întru slavă. Din slava sa coboară și se face prunc smerit. Și îngerii la acest eveniment proclamă pacea și prietenia între oameni". 

Comentează știrea

europeanu
23 decembrie 2015
Vorbeste diavolul

liniste si pace ca sa pot eu fura in continuare de la fraieri.

"Să învățăm corect"... despre religioși !
24 decembrie 2015
Adevarul din 12.12.2015

"Născut Macedon Petrescu (pe numele său laic, din "neamul lui Porcu", cum îl știu localnicii) este mezinul unei familii cu 17 copii din satul Gheorghițeni, comuna Dorna Arini, județul Suceava. Arhiepiscopul s-a întors în locurile natale pentru a construi un complex monahal turistic dedicat părinților săi, Procopie și Ecaterina. Complexul de la Dorna Arini este o afacere de familie în care au intrat nepoți și alte rude apropiate ale familiei Petrescu-Porcu și figurează ca metoc (loc monahal de găzduire) al Arhiepiscopiei Tomisului. Recent, imobilul a rămas fără autorizație de funcționare, deoarece nu avea avizul ISU pentru asigurare contra incendiilor. Instalat în funcție în anul 2001, Teodosie Petrescu a adus la malul mării lumina reflectoarelor, putând fi numit ierarhul-vedetă al BOR. S-a afirmat cu slujbele religioase de Înviere, pe care le-a organizat cu mare fast și succes la public, la altare improvizate pe plajă la Constanța, apoi la Mangalia. A câștigat apoi pas cu pas terenuri după terenuri pentru bisericile din reședința de județ, apoi pentru mănăstiri din județ. În municipiul Constanța, numărul bisericilor s-a triplat din 2001 până în 2015, de la 20 la 60, iar numărul lor continuă să crească, în dorința fierbinte a ierarhului ca Tomisul să devină Mitropolie de sine-stătătoare și să nu mai fie sub tutela Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, condusă de Patriarhul Daniel, care este și mitropolit."

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Tragedie la Constanța, de Crăciun!
Pagina a fost generata in 0.4356 secunde