"Paliativ" și "Gâlcevile din Chioggia", la Teatrul de Stat

313

Articole de la același autor

La Teatrul de Stat din Constanța, spectatorii au de ales, în acest sfârșit de săptămână, între "Paliativ" și "Gâlcevile din Chioggia". Primul va avea loc sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 19.00, când toată lumea este invitată la un spectacol din dramaturgia contemporană românească, nerecomandat tinerilor cu vârsta sub 16 ani.

"Paliativ" ne dezvăluie povestea unui sistem profund corupt, în care medicii, asistentele și pacienții își întrepătrund dramele, frustrările, viețile. Pe scurt, piesa ne relevă o poveste autentică, dureroasă, dar cu accente comice pe alocuri, exact ca în viață.

Dramaturgul Radu Popescu înfățișează o lume pe care o cunoaște din interior, o lume ce pendulează între umanitate și dezumanizare. Regia este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia, de Lăcrămioara Dumitrașcu. Din distribuție fac parte: Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Văcariu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ștefan.

"Gâlcevile din Chioggia" este o comedie extraordinară a unuia dintre cei mai mari comediografi ai teatrului universal, Carlo Goldoni, programată duminică, 4 noiembrie, tot de la ora 19.00. Totodată, aceasta este povestea plină de veselie și culoare a certurilor între două grupuri de pescari din micul orășel Chioggia, aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană. Certurile izbucnesc din cauza intrigilor amoroase, dar, într-un fel sau altul, totul se termină cu bine.

Distribuția este formată din actorii Andu Axente, Laura Iordan, Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu Toma, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip și Cristina Oprean. Regia este semnată de Dana Dumitrescu, coregrafia îi aparține Stelei Cocârlea, scenografia, Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar muzica, lui Adrian Alexandru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4393 secunde