Palmaresul Constanței la concursul național de limba latină

320
La Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța au fost premiați, duminică, cei mai buni dintre elevii participanți la a XIX-a ediție a concursului național de limba latină, Certamen Ovidianum Ponticum.

Concursul, finanțat de Ministerul Educației, Culturii, Tineretului și Sportului, a reunit la Constanța 135 de elevi pasionați de traducerea și interpretarea operei poetului latin Publius Ovidius Naso. Printre aceștia s-au numărat și 25 de elevi de la Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanța și Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia. Munca lor și a profesorilor îndrumători a fost încununată de succes.

La clasa a IX-a, premiul I a fost câștigat de Patricia Șoitu, elevă a Liceului Teoretic "G. Călinescu", îndrumată de prof. Elena Crăcea, cadru didactic extrem de implicat în organizarea evenimentului de anul acesta.

Colegele ei de liceu, Diana Andreea Calu și Alexandra Izabela Luțchi, au fost răsplătite cu mențiuni MECTS. Elevii Florin Ștefănuț Paraschiv, Georgiana Elvira Cozma, Maria Stoicoci, Diana Șerbănică, de la Liceul Teoretic "G. Călinescu", și Andreea Hermina Ardeleanu, de la Liceul Teoretic "N. Bălcescu" Medgidia (prof. Rodica Plugaru) au fost recompensați cu premii speciale.

La clasa a X-a, Liceul Teoretic "G. Călinescu" a câștigat trei mențiuni MECTS, prin elevele Naomi Țarălungă, Maria Florea, Alina Ostahie și șase premii speciale: elevele Alexandra Ghergic, Alexandra Valerica Cravanciuc, Ioana Alina Costea, Alexandra Dobrinaș, Geanina Drăgoi, Ruxandra Brun. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6682 secunde