BAC 2010

Până în noiembrie vor fi gata subiectele pentru proba de informatică

268
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat ieri că, până în noiembrie, vor fi definitivate mode-le de subiecte pentru proba de testare a competențelor în informatică, probă inclusă, de anul acesta, printre probele de bacalaureat. "Oricum, ei nu trebuie să se teamă de acest examen, pentru că nu vor fi evaluați din ce nu știu, ci pe baza programei după care au învățat", a declarat Andronescu.
Bacalaureatul va include, din 2010, trei probe scrise, după ce, în timpul ultimului an de liceu, elevii vor trebui să treacă teste eliminatorii de limba română, limbi străine și folosire a computerului.
Concret, bacalaureatul va avea două etape. În prima fază, pe parcursul clasei a XII-a, vor fi evaluate, prin verificări orale, competențele de comunicare în limba română și, după caz, în limba maternă. Tot în timpul ultimului an de liceu, vor fi susținute două probe de verificare a cunoștințelor de folosire a computerului și de limbi moderne. Toate aceste evaluări din timpul anului școlar nu se notează, dar sunt eliminatorii, elevii urmând să primească, după trecerea fiecărei testări, câte un certificat de competență.
La finalul clasei a XII-a, în cadrul bacalaureatului se vor susține trei, respectiv patru probe scrise, în cazul elevilor care au studiat în limba maternă. Disciplinele de examen vor fi limba română, o probă obligatorie corespunzătoare profilului, matematică sau istorie, și una la alegere, în funcție de profil. La această ultimă probă, elevii care au absolvit un profil real vor putea alege între chimie, fizică, biologie și informatică, iar cei de la profil uman, între economie, geografie, logică, psihologie și filosofie.
Nota finală de bacalaureat va fi media aritmetică a celor trei, respectiv patru, probe scrise, pentru cei care au dat examen scris și în limba maternă.
Practic, probele orale de la bacalaureatul de până acum au fost înlocuite cu evaluările din timpul anului școlar și, în plus, a fost eliminată ultima probă de bacalaureat, cea la discipline din altă arie curriculară decât cea absolvită, unde mai mult de jumătate dintre candidați alegeau proba la educație fizică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7729 secunde