Papa Francisc, întâmpinat la Blaj. A început slujba de beatificare a celor șapte episcopi-martiri

439
Papa Francisc, întâmpinat la Blaj. A început slujba de beatificare a celor șapte episcopi-martiri - papa-1559464684.jpg

Articole recomandate

UPDATE 11:15 A început slujba pe Câmpia Libertății.

UPDATE 10:52 Papa Francisc a ajuns la Blaj, se urcă în papamobil și se îndreaptă spre Câmpia Libertății.

UPDATE 10:50 Potrivit evaluarii din acest moment a Comitetului Interministerial pentru Securitate "Vizită Papa Francisc 2019" la evenimentele publice ale Sanctității Sale de la Blaj si pe traseele de deplasare participă 100.000 de pelerini.

UPDATE 10:30 La Blaj sosește președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu prima-doamnă. Sunt întâmpinați cu aplauze. Prima-doamnă, Carmen Iohannis, provine dintr-o familie greco-catolică.

Președintele Klaus Iohannis a mers și i-a salutat pe membrii Guvernului prezenți în audiență.

ACTUALIZARE ORA 10:00 Papa Francisc este în drum spre Blaj, acolo unde este așteptat de 40.000 de pelerini. Între timp, la Blaj, pe scena amenajată acolo cântă imnuri religioase artista Paula Seling. În audiență este și Custodele Coroanei, Margareta, alături de ASR Principele Radu.

Premierul Viorica Dăncilă nu lipsește nici de la această ceremonie și este însoțită de mai mulți miniștri, între care Ana Birchall și Eugen Teodorovici.

ACTUALIZARE ORA 9:40 Avionul care îl transportă pe Papa Francisc de la București a aterizat la Sibiu, conform programului. O schimbare de ultim moment: Papa nu mai este transportat cu elicopterul de la Sibiu la Blaj, ci cu o coloană oficială, pe drumul național. Meteorologii au emis cod galben de ceață pentru județul Alba, între localitățile afectate fiind și Blajul. Așa că șoferii de pe drumul național dinspre Sibiu spre Blaj au avut parte de o surpriză. Au tras pe dreapta și au permis trecerea coloanei oficiale:





Papa Francisc va merge la Blaj duminică, în ultima zi a vizitei pe care o efectuează în România. Acolo, pe Câmpia Libertății, va oficia ceremonia de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri. Ulterior este programată, tot la Blaj, o întâlnire cu comunitatea de romi greco-catolici din cartierul "Barbu Lăutaru". Conform programului oficial, Suveranul Pontif se va deplasa apoi cu elicopterul de la Blaj la Sibiu, unde va avea loc, pe aeroport, ceremonia de rămas bun.


Unii dintre cei șapte episcopi care sunt beatificați astăzi au murit în închisoare. Alții, la spital, după ce ani la rând nu primiseră niciun fel de îngrijire medicală. Toți au fost torturați în cele mai sinistre închisori comuniste: Gherla, Dej, Pitești. Toți au refuzat să renunțe la credință. Astăzi, Papa Francisc merge la Blaj pentru a le recunoaște sacrificiul.


PROGRAMUL zilei de duminică, 2 iunie:


Ora 09.00: Plecarea cu avionul spre Sibiu


Ora 09.40: Sosirea la Aeroportul din Sibiu și transferul cu elicopterul la Blaj


Ora 11.00: Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu BEATIFICAREA celor 7 Episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertății din Blaj. PREDICA SFÂNTULUI PĂRINTE. REGINA COELI


Ora 13.25: Prânzul împreună cu suita papală


Ora 15.45: Întâlnire cu comunitatea rromă din Blaj. SALUTUL SFÂNTULUI PĂRINTE


Ora 16.35: Transferul Sfântului Părinte cu elicopterul la Aeroportul din Sibiu


Ora 17.20: Ceremonia de bun rămas pe Aeroportul din Sibiu


Ora 17.30: Plecarea avionului Papal către Aeroportul Ciampino din Roma


19.45: Sosirea la Aeroportul Ciampino din Roma


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9131 secunde