Ministrul Daniel Funeriu:

"Partea a doua a concursului de titularizare din august va fi la fel ca în 13 iulie"

491

Ministrul Educației, Daniel Funeriu, a declarat, ieri, că partea a doua a concursului de titularizare, programat în luna august, se va desfășura după aceleași proceduri folosite și la concursul din 13 iulie, cu subiecte unice, fără examene orale, unde "erau posibile aranjamente la nivel local".
Funeriu a spus că a semnat, miercuri seară, ordinul de ministru care instituie exigență maximă la partea a doua a concursului de titularizare, din luna august.
"Ministerul a decis ca ocuparea posturilor începând cu luna septembrie în urma părții a doua a concursului de titularizare să se desfășoare după aceleași proceduri folosite și la concursul din 13 iulie. Nu vor mai fi celebrele examene orale din anii anteriori, unde erau posibile aranjamente la nivel local. Va fi examen scris cu subiecte unice și exigență maximă. Cei care nu obținuseră peste nota 5 la prima etapă a titularizării pot să vină în august, având astfel o a doua șansă", a spus ministrul.
El a mai afirmat că sindicatele au participat efectiv la redactarea metodologiei concursului din luna august și că liderii sindicali au apreciat măsurile corecte impuse de minister.
La rândul său, secretarul de stat Oana Badea a spus că ministerul și-a propus să reducă numărul de necalificați care ajung în fața elevilor, ea adăugând că nu doar titularii vor putea lua ore la catedră din toamnă, ci și suplinitorii calificați care obțin peste 7 la titularizare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2469 secunde