Atenție la hoții din locuințe!

612

Hoții care apelează la metoda furtului din locuințe le dau mari bătăi de cap polițiștilor constănțeni.
Ieri, în intervalul orelor 12- 16, două persoane au pătruns într-un apartament de pe Bulevardul Mamaia, după ce au forțat geamul de la bucătărie. Au sustras două telefoane mobile, un laptop și alte bijuterii. Acesta nu este singurul caz. Pe zi ce trece, sunt tot mai multe.
Pentru cei care locuiesc la bloc, Poliția recomandă ca, atunci când sunt plecați, să nu ofere vecinilor sau altor cunoștințe informații despre programul de la locul de muncă sau date despre locul de petrecere al concediului. Deși este vară, iar căldura insuportabilă, la părăsirea domiciliului toate căile de acces în locuință trebuie închise bine. Dacă apartamentul se află la parterul unui bloc, atunci gratiile la geamuri vor fi o soluție potrivită. Nu trebuie să păstreze în casă sume mari de bani și nici bijuterii de valoare.
Pentru o protecție și mai sigură, cetățenii pot apela la firme specializate pentru montarea unor sisteme de pază.
Având în vedere că foarte multe persoane locuiesc în case cu gospodărie și curte, infractorii urmăresc să sustragă o diversitate de bunuri. Pentru aceștia, o casă cu gospodărie este mai tentantă datorită suprafeței mai mari pe care aceasta este dispusă, precum și datorită distanței dintre clădiri. Ceea ce este avantajos pentru cei care locuiesc la case, în apărarea lor împotriva hoților, sunt relațiile existente între vecini. În acest caz, atunci când sunteți plecați, îi puteți ruga pe vecini să aibă grijă de locuința dumneavoastră. Nu lăsați cheile de la ușă sub preș sau în alte locuri din curte, deoarece sunt foarte ușor de găsit. Nu lăsați în curte obiecte ce i-ar putea atrage pe infractori. Un câine într-o gospodărie poate fi de un real folos.
Andreea BAJDECHI



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7241 secunde