Culmea hoției: au vrut să fure epava de la Costinești

1656
4
Culmea hoției:  au vrut să fure epava de la Costinești - epavacostinestifurt-1311177909.jpg
Patru bărbați au crezut că dau lovitura vieții lor atunci când le-a venit ideea de a face rost de bani dezasamblând epava "Evanghelia", simbolul de atâta amar de vreme al Costineștiului, și vânzând-o la fier vechi.

Planul fiind pus la punct, indivizii au improvizat din anvelope de tractor bărci cu ajutorul cărora transportau la mal bucățile din metal pe care le desprindeau din epavă. Așa au reușit să transporte aproximativ 350 de kilograme de fier, pe care, firește, urmau să-l valorifice la un centru de colectare a materialelor feroase.

Numai că militarii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis" Constanța au urmărit toată operațiunea ce se desfășura, de altfel, sub ochii a sute de turiști, iar când indivizii au ajuns la mal, i-au și luat la întrebări.

Ei au fost identificați în persoanele lui Alexandru Păun, de 23 de ani, și Gheorghe Păun, de 51 de ani, din Tuzla, Emil Roșu, de 34 de ani, din Costinești, și Tudor Drosu, de 34 de ani, din satul Fusea, orașul Titu, județul Dâmbovița.

Jandarmii le-au întocmit celor patru dosar de cercetare penală pentru comiterea infrac-țiunii de furt calificat, urmând ca dosarul lor să fie declinat spre soluționare Poliției din Costinești.

Comentează știrea

admirator
21 iulie 2011
nu cred ca jandarmii au dreptate

Epavele sunt (de cind lumea si pamintul) fara proprietar. Ce articol din C.p. au incalcat cei patru? De cind epava respectiva a devenit bun al statului nostru sau al primariei? Daca aveau un zapis de la minister, aveau voie sa-l taie? De ce? Orice avocat cit de cit pregatit ii poate elibera. Mai mult, chiar poate sa ceara pedepsirea jandarmilor prea zelosi. Si a celor ce le intocmesc dosar penal. Ca sa fie acuzati de furt, trebuie ca epava sa fie proprietatea cuiva. Cine e proprietarul? (Cam ce impozite trebuie sa plateasca pentru o astfel de proprietate? Ce datorii si dobinzi are?) Curios, cind s-au furat munti de fier din fabricile parasite, stilpii de beton tocati cu barosul, retele electrice dezafectate, retele de irigatii, sine de tren etc. nimeni nu a facut un dosar penal. Dar aici, hop dosarul... Mai bine ar prinde pe aia care fura capacele canalelor si le vind (cui?) la fier vechi. Aia sunt o amenintare. Nu astia, ca taie o epava care oricum rugineste si va dispare.

jelu
21 iulie 2011
admirator are dreptate

pentru a fi furt trebuie stabilit un prejudiciu in dauna cuiva sau ca proprietarul sa depuna plangere. care este situatia aici? asteptam lamuriri de la autor

nimeni
22 iulie 2011
Va contrazic!

Daca va documentati mai bine epava face parte din patrimoniul national.

Vlad
26 iunie 2013
Cultura lasa de dorit

Daca verificati documentele o sa observati ca epava a intrat in patrimoniul national cum zice si cel de mai sus , iar daca va disparea sau nu , asta depinde de noi, ar fi bine sa ramana acolo este un simbol si se poate exploata turistic, din punctul meu de vedere as face pe bordul navei o mica terasa ...dar binenteles nu stiu daca e realizabil la noi cu toti hostii de fiare care ar trebui sa stea la inchisoare. P.S in codul penal spune clar , se considera FURT insusirea unui bun strain, indiferent ca respectivii furau de la "NIMENI" tot furt se numeste!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Mai 2011
Stire din Sport : "Gladiatorii" Costineștiului
Pagina a fost generata in 0.4197 secunde