Costineștiul, stațiunea care nu îmbătrânește niciodată

1058
Costineștiul, stațiunea care nu îmbătrânește niciodată - costinesti15440-1310758692.jpg

Costineștiul și-a schimbat complet înfățișarea în ultimii ani, însă spiritul stațiunii tineretului a rămas viu și continuă să atragă în fiecare vară sute de mii de adolescenți, turiști din întreaga țară. Comuna, situată la 35 km sud de Constanța, pe malul mării, s-a transfor-mat mult mai ales în ultimii ani datorită investițiilor uriașe făcute de primă-rie.
Primarul Traian Cristea spune că nici în cele mai frumoase vise ale sale nu se aștepta ca localitatea să se dezvolte în acest ritm, mai ales după ce Costineștiul a fost devastat de inundații în 2005. Însă administrația locală s-a mobilizat și în decurs de doar câțiva ani a făcut din stațiunea Tineretului una dintre principalele atracții ale litoralului românesc.
Drumuri asfaltate, străzi iluminate, curățenie, plajă impecabilă și, mai ales, oameni ospitalieri. Asta deoarece Costineștiul este mai mult decât o stațiune, este o mare casă. Majoritatea turiștilor nu aleg hoteluri luxoase ci, de ani de zile, aleg să se cazeze în casele localnicilor. Sunt primitori, ospitalieri, iar turiștii se simt bine aici.
În aceste condiții, este lesne de înțeles de ce zilnic, străzile stațiunii sunt un imens furnicar de turiști.

Tinerii, prioritatea primăriei
Însă, primăria nu se preocupă doar de turiști, ci acordă o importanță deosebită localnicilor. Prioritatea numărul unu a fost și este asigurarea de locuințe tinerilor. Astfel, la finele anului trecut, Primăria Costinești a dat în folosință un bloc ANL cu 24 de apartamente, urmând ca un alt imobil, de aceeași dimensiune, să fie gata anul acesta. "Tot timpul, la Costinești s-a acordat o prioritate deosebită tinerilor. Pe lângă cele două blocuri ANL, în ultimii ani s-a mai construit un cartier întreg pentru tineri. Noi le-am dat terenul, ei și-ai făcut case. De asemenea, Costineștiul este tot timpul un șantier de construcții în continuă dezvoltare. Se construiesc multe case rezidențiale, hoteluri, vile. Lumea profită de interesul turistic foarte crescut al stațiunii și își face unități de cazare", a mai adăugat primarul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : "ÎNTÂI… MAI TOVĂRĂȘEȘTE"
Miercuri, 25 Mai 2011
Stire din Sport : "Gladiatorii" Costineștiului
Pagina a fost generata in 0.3425 secunde