Prețurile apartamentelor, în creștere!

1511
Prețurile apartamentelor, în creștere! - a72870db5ca33b6f48e82c70851c1f7a.jpg
Apartamentele din Constanța nu doar că nu se vor ieftini, în viitorul apropiat, așa cum poate sperau cei aflați în căutarea unei locuințe, ci chiar încep ușor, ușor, să se scumpească.
Rămâne de văzut cum vor reac-ționa și cumpărătorii. Agenții imobiliari spun că această tendință este urmare și a numărului ceva mai mare de tranzacții înregistrate în ultimele săptămâni, care au dat curaj vânzătorilor. Cum nu se poate însă vorbi de o revenire clară a pieței imobiliare, există posibilitatea, în eventualitatea în care prețurile cresc și mai mult, să ne confruntăm cu un alt blocaj.
Totuși, cel puțin deocamdată, creșterile înregistrate în luna aprilie, la nivelul municipiului Constanța, sunt destul de mici sau chiar nu există, în unele cazuri. O parte a vânzătorilor au fost ceva mai precauți și au decis să nu ceară mai mulți bani, pentru a nu descuraja cumpărătorii.
Acest lucru reiese și din analiza realizată de imobiliare.ro și care arată că, în luna aprilie, comparativ cu martie, prețurile apartamentelor au crescut, în medie, cu 1%.
Așa cum era de așteptat, în cazul apartamentelor noi s-a înregistrat cea mai mare creștere. Prețul mediu al acestora a fost, în luna aprilie, cu 2,6 procente mai mare, de la 945 euro/mp util, până la 970 euro/mp util.
De cealaltă parte, programul Prima Casă 4 nu i-a determinat pe mulți proprietari de apartamente vechi să mai lase din preț. Așa se face că prețul mediu pe metru pătrat util a înregistrat, în aprilie, o creștere de 0,3%, atingând valoarea de 943 euro/mp util.
Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețurile solicitate la această oră pentru apartamentele din Constanța sunt, în medie, cu 7% mai mici. Cea mai mare diferență se înregistrează în cazul apartamentelor cu două camere, 10,1%, iar cea mai mică, de 6,7%, apare în cazul apartamentelor cu trei camere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3853 secunde