Prețul apartamentelor constănțene se apropie de 1.000 euro/mp

6294
Prețul apartamentelor constănțene se apropie de 1.000 euro/mp - f129530f2815c91835b914b7486df583.jpg

Articole de la același autor

Luna februarie a adus o scădere ușoară a prețurilor apartamentelor și caselor constănțene. Evoluția este diferită față de restul orașelor mari (Timișoara, Cluj, Iași, Brașov), unde apartamentele și casele s-au scumpit, în ultima lună, ca urmare a programului Prima Casă 2.

La nivel național, indicele portalului www.imobiliare.ro indică o scădere cu 1,1% a prețurilor de vânzare, de la 1.213 euro/mp în ianuarie la 1.200 euro/mp în februarie. Față de februarie 2009, când prețul mediu al locuințelor era de 1.408 euro/mp, scăderea din 2010 este de aproape 15%.
În ciuda scăderii, agenții imobiliari spun că piața este din ce în ce mai dinamică, datorită discuțiilor care au loc în jurul programului Prima Casă 2 și introducerii certificatului energetic. "Dinamism" nu înseamnă însă neapărat "creștere".
"Februarie este a doua lună consecutivă în care prețurile la apartamente continuă să scadă la nivel național și este foarte posibil ca lucrurile să nu se oprească aici. Interesantă este reacția diferită la programul Prima Casă a principalilor jucători din segmentul rezidențial. În București și Constanța prețurile au scăzut și în februarie. În celelalte mari orașe din țară constatăm creșteri", spune Adrian Erimescu, directorul portalului imobiliare.ro.
Mai exact, apartamentele din Constanța s-au ieftinit cu 2,2% în luna februarie. Prețul mediu al apartamentelor era de 1.030 euro/mp, mai mic cu 23% față de perioada similară din 2008. Prețurile apartamentelor vechi și ale celor noi rămân în continuare foarte apro-piate ca și valoare - 1.030 euro/mp pentru apartamentele vechi, față de 1.026 euro/mp pentru cele noi.
Spre deosebire de alte orașe mari din țară, cele două tipuri de apartamente au avut o evoluție foarte asemănătoare în luna februarie. Prețul apartamentelor noi a înregistrat o scădere de 2,7% în intervalul analizat, în timp ce prețul apartamentelor situate în blocurile vechi a scăzut cu 2,1%.
În ultima lună, doar apartamentele cu două camere s-au scumpit foarte puțin, cu 0,2%, în timp ce garsonierele și apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cu 2,4%, respectiv 4%. De altfel, apartamentele cu trei camere își mențin în continuare un preț mediu pe metru pătrat relativ ridicat. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, cel mai mult s-au ieftinit garsonierele (-25.2%) și apartamentele cu două camere (-24.6%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Decembrie 2009
Stire din Diverse : Cum să ajungi investitor imobiliar
Pagina a fost generata in 1.8139 secunde