În opinia democrat-liberalilor din Mangalia,

Locuințele model Mihai Claudiu Tusac sunt simple vise vândute tinerilor în campanie

3581
Locuințele model Mihai Claudiu Tusac sunt simple vise vândute tinerilor în campanie - 5711a07ac98c5d158c801501761192f9.jpg
Primarul Mihai Claudiu Tusac susține, printr-un comunicat de presă, importanța aprobării PUZ-ului pentru cartierul Dobrogea II unde urmează să se construiască locuințele ieftine pentru tineri-model Mihai Claudiu Tusac. Totodată, el anunță că va avea un dialog cu aleșii care s-au opus acestei inițiative pentru a clarifica divergențele.
Consilierul Paul Foleanu a declarat că democrat-liberalii nu se opun proiectelor care vizează construirea de locuințe pentru tineri, ci doar acestui tip de proiect. "Am mai avut o discuție și cu domnul primar și i-am explicat că acest proiect nu este viabil. Putem să construim foarte bine locuințe, dar prin ANL", a fost de părere Foleanu.
Potrivit lui, Primăria Mangalia urmează să cheltuiască 2.700.000 de euro numai pentru proiectare și utilități. "La un moment dat vor intra în blocaj pentru că vor constata că nu le pot vinde și nu mai au cui să le vândă. Exact cum s-a întâmplat și la Constanța. Apartamentele vor ajunge la prețuri care depășesc prețul pieței, iar tinerii vor fi mult mai tentați să își achiziționeze o locuință mult mai ieftină direct de pe piață și nu una model Mihai Claudiu Tusac", a completat Foleanu.
Potrivit lui, Primăria ar trebui să construiască aproximativ 500 de apartamente, prețul unei locuințe fiind estimat la 600 de euro/mp (cu TVA). "Au organizat o mare tombolă în timpul campaniei electorale, au ales 1.000 de tineri și le-au vândut niște vise. Din punctul meu de vedere, nu vor începe niciodată lucrările. Ei nu vor demara decât proiectarea care costă bugetul local 2.700.000 de euro", a mai precizat el.
Tusac mai susține în același comunicat de presă că zona Portului Turistic Mangalia este prinsă într-un proiect aprobat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, care a fost inclus și în Strategia de Dezvoltare a Turismului în Zona de Sud a Litoralului, urmând a fi finanțat de la bugetul de stat. "Trecerea terenului din zona Port Turistic Mangalia din domeniul public în cel privat este doar primul pas în accesarea fondurilor pentru realizarea acestor obiective, care se află deja în atenția ministerului de resort și vor fi introduse într-o hotărâre de guvern", se precizează în comunicat.
Nu de aceeași părere a fost și consilierul Paul Foleanu. "Nu există niciun argument legal pentru această trecere. Nu există în proiect nicio condiție în acest sens. Ministerul investește numai în obiectivele de interes public. Mai mult, dacă trebuie să urmărim proiectul, Primăria Mangalia va trebui chiar să exploateze acele obiec-tive pentru o anumită perioadă de timp", a încheiat democrat-liberalul.
Comisia de urbanism se întru-nește, din nou, în această după-amiază, într-o nouă ședință, având incluse pe ordinea de zi și aceste proiecte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7821 secunde