Ion Mincă:

"Nu îl acuz eu, dar din documente reiese că Tusac se face vinovat de deturnare de fonduri și delapidare"

3063

Articole de la același autor

Primarul interimar al municipiului Mangalia, conservatorul Ion Mincă, a susținut, ieri, o conferință de presă, ca un drept la replică la declarațiile făcute, în cursul acestei săptămâni, de Claudiu Tusac, edilul suspendat din funcție de prefectul Constanței, Claudiu Palaz, pentru incompatibilitate. Subiectul inițial al conferinței a fost modul în care administrația locală a reușit să gestioneze situația zăpezii depuse în Mangalia în urma ninsorilor abundente, primarul interimar Ion Mincă declarând în acest sens: "Efectiv ne-am întrecut pe noi la posibilitățile pe care le aveam". Astfel, Mincă a precizat că mai mulți agenți economici din localitate, dar și Daewoo-Mangalia Heavy Industries, (DMHI) au intervenit în scopul de a debloca drumurile din localitate, iar pentru acest lucru nu ar fi solicitat bani, potrivit declarațiilor actualului șef al administrației publice locale din sudul litoralului. "Nu s-a plătit nimic din bugetul local, au intervenit la rugămintea mea", a subliniat conservatorul Mincă.
În cadrul conferinței de presă de ieri, actualul edil-șef a dat publicității și un raport referitor la activitatea fostului primar al Mangaliei. În documentul menționat se face referire la "novarea/cesiunea ilegală a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare prin concesionare a municipiului", la "majorarea ilegală a tarifelor de salubrizare cu până la 300% pe diferite categorii de costuri", precum și la "rectificarea ilegală a bugetului local, prin răspunderea directă a primarului". În același raport sunt menționate "modificarea ilegală a contractului de asfaltare" și "deturnarea de fonduri prin angajarea și efectuarea unor plăți suplimentare aferente Festivalului Callatis din capitolul 51 - autorități executive - al bugetului local". Nu în ultimul rând, în raport se face referire și la "delapidarea sumelor încasate fără temei legal din activitatea de sponsorizare (n.r. - a festivalului)". Despre aceste informații date ieri publicității, primarul interimar al municipiului Mangalia a explicat: "Nu îl acuz eu, dar din documente reiese că Tusac se face vinovat de deturnare de fonduri și delapidare". Ulterior, Mincă a specificat că raportul este întocmit pe baza documentelor găsite în Primărie. "Sunt fapte, nu vorbe spuse la un colț de stradă, la o cafea, la un șpriț", a mai precizat cel care, ulterior suspendării din funcție în luna decembrie a anului trecut a social-democratului Claudiu Tusac, a preluat conducerea administrației locale.
Întrebat, însă, dacă evenimentul de ieri și aducerea în atenția presei a așa-numitelor nereguli constatate în activitatea fostului edil-șef are vreo legătură cu faptul că instanța s-ar putea pronunța azi cu privire la încetarea mandatului de primar a lui Tusac, Mincă a declarat că nu acesta a fost scopul conferinței: "Eu am dat presei raportul și dacă instituțiile abilitate se autosesizează, asta e, dacă nu, «la revedere»", a conchis conservatorul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2988 secunde