Neînțelegerile dintre CJC și prefectul Palaz ajung în atenția Parlamentului European

2378
Neînțelegerile dintre CJC și prefectul Palaz ajung în atenția Parlamentului European - 159497659ebff7149afd18ed6d5602e3.jpg
Consiliul Județean Constanța (CJC) a dat, ieri, publicității, un comunicat de presă în care anunță că instituția va sesiza Comisia pentru Petiții din cadrul Parlamentului European pentru ceea ce mai marii județului numesc "gravele abuzuri în serviciu săvârșite de prefectul PD-L Claudiu Palaz", făcându-se aici referire la demiterea din funcție, de către prefect, a primarului Mangaliei, Claudiu Tusac, pentru incompatibilitate, precum și la aprobarea de către reprezentantul Guvernului în teritoriu a demarării demersurilor de organizare a referendumului de demitere a primarului din Cernavodă, Mariana Mircea.
Concret, în comunicatul de presă semnat de președintele CJC, pesedistul Nicușor Constantinescu, se menționează că gestul Consiliului Județean vine ca urmare a "lipsei de reacții a instituțiilor statului român" vizavi de presupusele abuzuri ale prefectului Claudiu Palaz. În sensul acesta, amintim că la mijlocul lunii decembrie CJC l-a reclamat pe Claudiu Palaz, pentru aceleași aspecte invocate și în comunicatul de ieri, și la Comisiile de abuzuri ale Camerei Deputaților și Senatului, la Ministerul Administrației și Internelor (MAI), dar și la Guvernul României. Curios e, însă, faptul că nici Parlamentul, nici MAI, nici Executivul nu au avut, până la acest moment, vreo reacție la sesizările Consiliului Județean Constanța în cazul a ceea ce tot CJC numeș-te, într-o notă dramatică, "carac-terul acestui personaj care a instituit un regim totalitar și discreționar în județul Constanța" (n.r. - prefectul Claudiu Palaz).
Mai nou, însă, instituția condu-să de Nicușor Constantinescu se arată dispusă să ajungă la Parlamentul European, iar pentru asta a inițiat o petiție care, până la acest moment, a fost semnată de 89 de parlamentari români, social-democrați și liberali. În documentul dat publicității de CJC, printre semnatarii petiției figurează senatorul Alexandru Mazăre, deputații Cristina Dumitrache și Antonella Marinescu, senatorul Nicolae Moga, parlamentari de Constanța, dar și fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. De remarcat este și semnătura liberalului Relu Fenechiu, depu-tat PNL de… Iași, al cărui gest poate părea cel puțin bizar, atâta timp cât liberalul nu a avut, până acum, nicio poziție publică față de problemele județului Constanța sau ale litoralului românesc. Petiția este adresată PE, în atenția europarlamentarului PSD Victor Boștinaru.
Prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, nu a comentat în niciun fel această nouă acțiune marcă a CJC Constanța anunțată printr-un comunicat de presă, lăsând totuși de înțeles că își menține declarațiile de până acum, anume că "Nicușor Constantinescu este un om necăjit".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8257 secunde