Concurs Parteneriat caritabil între unitățile școlare

405

Articole de la același autor

La începutul Sărbătorilor de iarnă, elevii clasei a II-a D de la Școala nr. 29 "Mihai Viteazul" Constanța au mers să-i colinde pe colegii lor de clasa a II-a de la Școala Dulcești, comuna 23 August.
Cu această ocazie, elevii constănțeni au oferit colegilor lor dulciuri, fructe și rechizite. Copiii de la Dulcești au cântat, la rândul lor, colinde, după care au vizitat împreună sediul școlii nou construite din fonduri alocate prin Proiectul pentru Învățământul Rural.
Acest tip de activitate face parte din planul de acțiuni pe care Guvernul României la inițiat prin Strategia Națională de Acțiune Comunitară (S.N.A.C.). Activitatea s-a derulat sub sloganul "Române, să fii bun!" și a implicat punerea în practică a parteneriatului semnat de trei unității școlare: Școala nr. 29 "Mihai Viteazul" Constanța (coordonator acțiune înv. Felicia Nicolescu), Școala nr. 6 "Nicolae Titulescu" Constanța (prof. Mirela Roșioru) și una din mediul rural - Școala cu clasele I-VIII Dulcești (prof. Magdalena Colesniuc). S.N.A.C. își propune, în esență, ajutorarea tuturor categoriilor de tineri sau vârstnici aflate în dificultate. În acest sens, la Dulcești a fost identificată familia T., cu trei copii, de 13 ani, 10 ani și 3 ani (orfani de tată, părăsiți de mamă și aflați în grija unei mătuși) care au primit un aragaz cu butelie, alimente, îmbrăcăminte, rechizite, jucării, fructe și dulciuri.
Activitatea de la Dulcești este deja a doua de acest fel, după cea din 1 iunie, desfășurată sub genericul "Cuore, inimă de copil", școlile partenere propunându-și să continue acest gen de acțiuni și în viitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0062 secunde