Parteneriat între Universitatea "Ovidius" și Universitatea Valahia din Târgoviște

318
Parteneriat între Universitatea
După semnarea parteneriatului cu Universitatea "Babeș Bolyai" din Cluj-Napoca, una dintre cele mai mari și prestigioase instituții de învățământ superior din România, rectorul Universității "Ovidius" din Constanța, prof. univ. dr Dănuț Tiberius Epure, a parafat un nou parteneriat, de această dată cu Universitatea Valahia din Târgoviște. 

Acordul a fost semnat vineri, 23 noiembrie, la Târgoviște, în prezența delegației universității constănțene și a gazdelor, Consiliul de Administrație, alături de rectorul Universității Valahia, conf. univ. dr. Călin D. Oros. Primirea prietenoasă, ospitalitatea gazdelor au încununat realul schimb de experiență care s-a desfășurat între reprezentanții facultăților omoloage, între alte sectoare și departamente cu atribuții similare. 

Obiectul parteneriatului îl constituie desfășurarea de activități educaționale, academice și de cercetare comune, în scopul promovării calității educației și în vederea schimburilor inter-instituționale, iar principalele obiective sunt dezvoltarea cooperării universitare pe domenii de referință, promovarea de programe academice în comun, participarea în programe de cercetare și proiecte europene în parteneriat, realizarea practicii studenților în condiții de eficacitate, dar și facilitarea mobilităților cadrelor didactice.

Delegația Universității "Ovidius" din Constanța a fost condusă de rectorul prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure și formată din prorectorii: conf. univ. dr. Florin Anghel, prof. univ. dr. Victor Ploaie, decanii: prof. univ. dr. Rodica Sîrbu, prof. univ. dr. Elena Cerasela Spătariu, prof. univ. dr. ing. Ionel Nicolae, prof. univ. dr. ing. Mihai Florea, conf. univ. dr. Liliana Panaitescu, lect. univ. dr. Mihaela Fulea, conf. univ. dr. Eugen Zaharescu, conf. univ. dr. George Șerban, conf. univ. dr. pr. Bogdan Moise, lect. dr. Emanuel Plopeanu, prodecanii: conf. univ. dr. Daniela Căprioară, conf. univ. dr. ing Erol Cârjali, directorul Departamentului Editorial, Carte Universitară și Relații Publice conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, purtătorul de cuvânt al universității asist. dr. Daniel Citirigă, din cadrul Biroului de Relații Publice ec. drd. Tiberius Stanciu, și șef Birou Direcția RUF, Marioara Papadopol.

"Parteneriatele cu instituțiile de învățământ superior din România și din străinătate reprezintă o formă de colaborare avantajoasă, prin care devenim mai vizibili în plan național și internațional și pentru a da naștere unui proces optim, solid, capabil să asigure pe termen lung o creștere a performanțelor absolvenților noștri și să le faciliteze acestora inserția pe piața muncii. Comunitatea academică din Târgoviște este foarte apropiată de preocupările noastre și de intențiile noastre de dezvoltare. Am venit de mai multe ori la Târgoviște și cunosc colectivul didactic de aici, cu bune rezultate în activitatea de cercetare. Cred că protocolul pe care îl semnăm astăzi va aduce mult mai aproape Constanța de Târgoviște, iar primul obiectiv la care ne vom gândi în perioada următoare va fi crearea unei școli de vară cu participare comună, profesori și studenți", a declarat rectorul Universității "Ovidius" din Constanța, prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure. 

"În această competiție între universități puntea de legătură care se creează între noi va aduce semnificative beneficii întregului sistem de învățământ românesc. Universitatea «Ovidius» este mai veche, cu mult mai multă tradiție, cu un număr mult mai mare de studenți. Universitatea Valahia are un grad ridicat de creștere. Ceea ce se petrece astăzi va fi în avantajul ambelor comunități. Important este să ne cunoaștem, să ne promovăm valorile, să întronăm în activitatea didactică standardele de calitate și loialitatea față de instituție", a declarat, la rândul său, rectorul Universității Valahia, conf. univ. dr. Călin D. Oros.

Din partea Universității "Ovidius", rectorul prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure a oferit apoi gazdelor Placheta Ovidius și un voluminos pachet cu lucrări de referință din colecțiile bibliotecii. A fost prezentat ultimul număr al revistei "Ovidianum", realizat în premieră pe noua mașină de tipărit digitală din Universitatea "Ovidius".

Cel de-al doilea moment al vizitei l-a constituit schimbul de bune practici și stabilirea acțiunilor concrete de colaborare pe grupe de lucru.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată unei vizite pe șantierul noului campus al universității, la Curtea Domnească, centrul vechi al orașului, și la Mănăstirea Dealu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 27 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Toamna Gastronomică" la Costinești
Pagina a fost generata in 1.811 secunde