Premiu național pentru Diana Holban, de la Colegiul Pedagogic

359
În perioada 21-25 noiembrie, la Pavilionul Central Romexpo din București, s-a desfă-șurat a XIX-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură.


Pe data de 24 noiembrie, s-a desfășurat Concursul Național de Lectură "Mircea Nedelciu", ajuns în acest an la ediția a X-a și care a reunit elevi talentatați, din clasele terminale, din întreaga țară.

Eleva Diana Holban, de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", coordonată de prof. Anamaria Ciobotaru, câștigătoarea etapei zonale a concursului, a primit din partea organizatorilor premiul special al juriului - cele 16 volume ale Enciclopediei Britanica și volumul "Eminescu. Visul chimeric" de Mircea Căr-tărescu, eleva primind și autograf din partea autorului. 

Concursul de lectură, la care a participat eleva, a constat în trei probe - recunoașterea unui fragment radiofonic, redactarea unui interviu imaginar cu scriitorul Mircea Nedelciu și a unui text de 15 rânduri, care trebuia să includă expresii date de organizatorii concursului. 

Premiul special al juriului, acordat pentru talentul literar deosebit și inovație la nivelul discursului literar, acordat anul acesta elevei Diana Holban, nu este singurul obținut de elevii Colegiului la acest concurs. Amintim că la edițiile din anii 2004 și 2005, elevii Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", au obținut premiul I. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5542 secunde