Ce trebuie să știe elevii despre Uniunea Europeană

1797
Ce trebuie să știe elevii despre Uniunea Europeană - ue-1318439073.jpg
Programul "Europa, casa noastră", lansat de reprezentanța Comisiei Europene (RCE) în România și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS), ajunge, astăzi, în județul Constanța. "Vizite și dezbateri în școli" reprezintă principala activitate a campaniei ce se va desfășura la Școala cu clasele I-VIII din Valu lui Traian și la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu".
Programul se adresează elevilor și profesorilor din învățământul primar, gimnazial și liceal și are drept scop derularea unor activități cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajați să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum și despre ultimele evoluții din domeniul afacerilor europene.
La cele două întâlniri cu elevii, vor participa și invitați speciali: Jeanine Ionescu, din partea AIESEC Con-stanța, va discuta cu elevii de la Colegiul Național Pedagogic despre voluntariat și implicațiile acestuia în contextul Anului European al Volun-tariatului.
La Școala cu clasele I-VIII din Valu lui Traian, va participa, în calitate de invitat special, Andreea Ionescu, coordonatorul centrului de informare europeană Europe Direct Constanța, care le va vorbi despre cetățenia europeană. Moderatorul întâlnirilor va fi Bogdan Munteanu, reprezentantul Chelgate, care va susține o prezentare interactivă despre Uniunea Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Încotro, când ești tâlhărit în UE?
Joi, 29 Septembrie 2011
Stire din Actual : UE impune noi norme de viteză
Pagina a fost generata in 0.7523 secunde