Sulfina Barbu: În cel mult o lună se vor elabora ghiduri cu drepturile românilor în domeniul muncii în țările UE

632
Sulfina Barbu: În cel mult o lună se vor elabora ghiduri cu drepturile românilor în domeniul muncii în țările UE - image1255094009779161001-1317468223.jpg
Ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Sulfina Barbu, a declarat astăzi, cu prilejul Forumului Românilor de Pretutindeni, că în maximum o lună vor apărea ghiduri care prezintă drepturile pe care le au cetățenii români în domeniul muncii în țările UE. "Avem ca prioritate elaborarea de ghiduri pentru fiecare țară. Vom avea formulare pentru fiecare țară, în limbile respective. Aceste ghiduri trebuie să prevadă exact drepturile pe care le au cetățenii de acolo în domeniul muncii, în mod deosebit acolo unde există restricții din partea statelor membre", a explicat Sulfina Barbu.

Potrivit acesteia, ghidurile, care vor fi mai întâi publicate on-line, dar și tipărite acolo unde se va impune, trebuie să arate românilor care sunt drepturile și care sunt restricțiile în domeniul muncii astfel încât să nu se facă "abuzuri" în acele țări.

Ministrul Muncii a precizat că, în fiecare lună, se va monitoriza situația cetățenilor români de pe teritoriul Spaniei, astfel încât să nu existe interpretări abuzive din partea autorităților locale sau angajatorilor. "Cred că am reușit să clarificăm foarte multe aspecte care păreau restrictive, dar care erau prost interpretate", a adăugat ministrul, referindu-se la situația din Spania.

Sulfina Barbu a afirmat că există cereri transmise pentru întâlniri cu miniștrii omologi din statele membre UE. În acest sens, ea a spus că în perioada 17-19 octombrie se va deplasa la Varșovia și că așteaptă răspunsuri de la ceilalți miniștri ai Muncii din statele membre UE, informează Agerpres.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Septembrie 2011
Stire din Actual : UE impune noi norme de viteză
Pagina a fost generata in 0.3537 secunde